A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Сортування сміття

Дата: 26.02.2019 12:28
Кількість переглядів: 234

Сортування сміття - це не мода, а потреба(інформацію взято з сайту Відділу освіти)

            Виконуючи Угоду про асоціацію з ЄС, Україна зобов’язалася протягом найближчих 5-6 років упорядкувати поводження з усіма видами відходів згідно з європейськими принципами. З 1 січня 2018 року відповідно до статті 32 Закону України "Про відходи" з метою обмеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людини забороняється захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.

      Відділ освіти Жашківської міської ради сприяє тому, щоб сучасна екологічна освіта була не лише загальнозрозумілою та доступною, але й прикладною. Саме тоді, коли діти бачитимуть ефект від своїх природоохоронних дій, і не абстрактний, а реальний результат тут і зараз, - тоді така освіта буде справді дієвою та ефективною. В 2018 році у ЗЗСО міста Жашківським ВУЖКГ встановлено контейнери для роздільного сортування сміття.   Педагогами громади проводиться велика робота щодо навчання з роздільного сортування сміття, велике значення має і організована інформаційно-просвітницька робота, яка дає змогу перелаштувати юних жителів міста на новий лад та навчити сортувати сміття.

         У закладах освіти громади розроблені і проводяться  організовані відповідні навчальні заняття: яке сміття в який контейнер має потрапити, виготовлено  також спеціальні демонстраційні плакати і невеликі макети контейнерів, щоб школярі на практиці побачили, як сортувати сміття за видами матеріалів, влаштовують тренінги та майстер-класи для учнів, проводять інтерактивні лекції з відеоматеріалами.
            «Ми прагнемо системних змін заради чистого та безпечного довкілля» - з таким лозунгом працює команда Жашківського загальноосвітнього закладу І – ІІІ ст. №5, які після пройденого навчання нагадувать своїм батькам і рідним, як поводитись зі сміттям. Діти буквально стали агентами екологічних змін у родинах. Дякуючи таким вихованцям вулиці населених пунктів громади виглядатимуть по-європейськи чисто.

          В Україні проводиться чимало проектів спрямованих на  розвиток екологічної грамотності населення. Так,  у квітні 2018 року спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України проводився екологічно-освітньому проекті "Компола". Жашківська спеціалізована школа №1 з поглибленим вивченням окремих предметів стала учасником даного проекту і відібрана за результатами конкурсу серед 10 закладів освіти Черкаської області.  

     Ключовим критерієм при відборі шкіл-учасниць була мотивація, яку змогли продемонструвати в креативному завданні творчий колектив закладу, та відповідність технічним вимогам.   В результаті у закладі до встановлено компостер для переробки харчових відходів  

         Заклади освіти Жашківської громади продовжують працювати над питаннями збереження довкілля і нагадують громадянам нашого міста: «Чистота навколишнього середовища починається з ТЕБЕ!».
 

       

 

 

 
Plastykovi-kontejnery-dlya-smittya1

 

thumbnail

 

IMG_20190226_094230 (1)

 

IMG_20190226_094314

 

IMG_20190226_094341

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора