A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2020 12:51
Кількість переглядів: 157

21 лютого представники всіх націй і народностей відзначають Міжнародний день рідної мови. Це відносно молоде свято: до календарів усього світу воно увійшло тільки в 1999 році. Урочисте святкування цієї визначної дати  відбулося і  в нашому закладі.

Святкували цей день різноманітно. Класними керівниками було проведено: інформаційна година «Рідне слово, материнська мова»; усний журнал «Наша мова калинова», години спілкування «О слово рідне, хто без тебе я…» і «Любіть Україну і мову її солов’їну»; виховні години «Як парость виноградної лози, плекайте мову», «Мова моя єдина», «О Слово рідне! України слово» та поетична вітальня «Наша мова калинова» . Учні 5 класу разом з вчителем української мови Ніколаєвою Н.Ф. провели літературні зустрічі з учнями молодших класів.

Учениці 10 класу Макаренко Маргарита і Хуторянська Яна стали учасницями чудового свята до Міжнародного Дня Рідної Мови, яке відбулося в СЗШ №1. Вони прочитали вірш випускниці нашого закладу Леушіної В.А. Поетеса теж читала свої вірші, присвячені нашій неповторній солов'їній мові.

Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Тож побажаймо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора