A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Десятий день - День психології

Дата: 10.06.2019 15:51
Кількість переглядів: 249

Літо є активною та неймовірно позитивною порою року. Діти в цей період полюбляють відпочивати та цікаво розважатися. Саме тому практичним психологом  закладу Сміщенко С.С. був проведений в таборі  день психології під гаслом «Кожна людина – Всесвіт»

       Адже, психологія – надзвичайна наука. Це наука про людську душу. Вона допомагає людині пізнавати себе, вирішувати проблеми, навчатися керувати своєю поведінкою, долати труднощі й радіти кожній хвилині життя.

      Цей день  організовано з метою розширення психологічних знань учнів, розвиток розумових здібностей (уваги, пам'яті, мислення, творчої уяви тощо), розвиток креативності учнів, щоб навчити дітей працювати в команді, дати змогу набути новий для них соціальний досвід, усвідомити власні особливості спілкування та взаємодії, сприяти розвитку взаєморозуміння та емпатії під час спілкування з іншими учасниками групи.

День психології розпочався акцією «Мудрі повчання». Де кожен з дітей отримав мудре слово, яке в подальшому  обов’язково знадобиться. До акції долучалися  діти та педагоги.

Кожному було приємно та весело поділитися своїми мріями та бажаннями  на «Дереві бажань».

Акція «Афоризм мого життя» дала зможу дітям та вчителям поділитися мудрими повчаннями , афоризмами, котрі їм подобаються та дають змогу подарувати певне повчання у житті загалом.

З неймовірним захопленням діти гралися та розвивалися працюючи з технікою «Манко-терапія». Робота з манкою сприяє розвитку комунікативних навичок, дрібної моторики рук, творчої уяви, спонтанність у вираженні емоцій та почуттів, пошуку власних енергетичних  ресурсів, спрямованих на дослідження не тільки внутрішнього світу людини, але і системи його відносин із світом. 

Були проведені заняття з елементами тренінга на тему «Я вмію» та розвиткове заняття «Психологічна розминка». На яких діти вчилися розуміти себе свої вміння в цілому, розвивати свої навички та здібності.

Завдяки таким заходам діти вчаться відкривати себе та свої можливості, удосконалювати навички спілкування, покращувати всі сфери розумових здібностей та працювати разом як єдина команда.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора