A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Міжнародний день толерантності

Дата: 15.11.2019 16:55
Кількість переглядів: 224

16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Цей День був проголошений Декларацією принципів толерантності, затвердженою  у 1995 році на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. Толерантна людина – це особистість, якій притаманні моральні, духовні цінності та якості.

Саме тому 15 листопада  в нашому закладі практичним психологом Сміщенко С.С. та вчителем історії Іванько Г.В. був проведений інтегрований урок по курсу Громадянська освіта  на тему «Яким чином толерантність та інклюзія прокладають шлях до суспільства рівних можливостей».

Учні 10-го класу активно працювали на уроці. Особливо,  їм сподобались та зацікавили практичні завдання, під час роботи яких вони обдумували та усвідомлювали значущість позитивної та негативної поведінки. Повчальним досвідом для дітей став короткометражний фільм «Літачок», котрий звертає увагу на проблеми нашого сьогодення. Адже люди часто не задумуються та не усвідомлюють наскільки слова та вчинки можуть змінити життя.

Ми звернули увагу кожної дитини на вміння розуміти та співпереживати іншим, підтримувати, дослухатися, бути прикладом, не забувати, що ми всі різні, але ми всі рівні.  Заклик толерантності – «Твори добро!» Кожен  з нас повинен вірити і  творити добрі вчинки, зробити те, що інші вважають неможливим, адже кожен повинен подавати гідний приклад оточуючим.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора