A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Всесвітній день цукерок

18 жовтня відзначається Всесвітній день цукерок. Цукерки є чудовим подарунком на свята та урочистості, чи просто десертом до чаю, чи кави. Це популярний продукт у багатьох культурах по всьому світу.  Всесвітній день цукерки у другому класі відбувся надзвичайно цікаво. Учні дізналися історію їх виникнення, дискутували про користь та шкоду цукерок, а також говорили  про те, що вони можуть мати як позитивний, так і негативний вплив на здоров'я. Вихованці взяли участь у різноманітних конкурсах, виконували творчі завдання, грали в ігри. По закінченню заходу з чудовими емоціями діти смакували солодощі.

13:57 18.10.2023

День хліба

Невже хліб - це просто вода з борошном?! Звісно, ні. Це не лише страва, а й символ. В Україні здавна кожна важлива подія, кожне свято, кожен день протягом життя людини не відбувався без нього.

15:16 16.10.2023

ІV Міжнародний урок доброти

Яким би недосконалим і одноманітним був би наш світ, якби не існували у ньому поряд з нами наші улюбленці - тварини. 

11:05 13.10.2023

Міжнародний день дівчаток

Щороку 11 жовтня відзначається миле й світле свято – Міжнародний день дівчаток, проголошений ООН у 2012 році. Мета у такого яскравого свята гостросоціальна - привернення уваги суспільства до проблем, з якими стикаються дівчатка в різних країнах світу. На честь цього дня проводяться різні виставки, фотопроекти і соціальні акції. А маленькі принцеси отримують привітання та подарунки.

16:12 11.10.2023

Флешмоб «Руханка сили»

10 жовтня до Дня метального здоров'я, у межах ініціативи Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) громадська організація «Рух Олександра Педана «JuniorS» організувала флешмоб «Руханка сили» для підтримки ментального здоров’я дорослих та дітей. До флешмобу долучилися й учні нашого закладу.

14:50 10.10.2023

Всесвітній день психічного здоров’я

Міжнародна акція Всесвітній день психічного здоров’я, яка проходить 10 жовтня  заснована в 1992 році. Заходи, проведені в цей день, спрямовані на поширення знань про ефективні методи зміцнення психічного здоров’я та попередження психічних захворювань.

12:08 10.10.2023

Інклюзивне навчання

   Інклюзивне навчання передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало вимогам і потребам кожної особистості, незалежно від особливостей психофізичного розвитку. Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів. Це і є головним завданням інклюзії.

11:38 09.10.2023

Участь у спартакіаді Жашківської ТГ

7 жовтня на базі Жашківського ліцею №1 відбулись змагання І спартакіади з шахів та шашок, а на базі Жашківського ліцею № 2 - з настільного тенісу.  В змаганнях з шахів честь нашого закладу захищали Задорожній Сергій та Бугайчук Вікторія, з шашок - Тютюнник Олександр та Тютюнник Анюта, з настільного тенісу - Король Богдан та Добрицька  Катерина. В особистому заліку наші юнаки завоювали срібло з шахів та шашок, а в командному шахісти здобули друге місце і були нагороджені кубком та грамотами.

09:17 09.10.2023

Урок єдності

6 жовтня о 12:00 національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення провели Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів.

15:23 06.10.2023

Урок англійської мови в 1 класі - "School tree"

Шкільне приладдя - це предмети, які ти використовуєш під час навчання, вони мають бути на кожному уроці.   Тому вихованці 1 класу разом з учителем англійської мови Гавриляк Тетяною Петрівною на уроці вивчали шкільне приладдя, за допомогою якого виготовляли "School tree".   Також  учні розвивали свої здібності за допомогою ігор: "Чи може портфель розмовляти?" та  "Естафета".    Діти слухали цікаву казку про язичок, знайомились з новими словами, а також дізналися про магічне слово "please".

15:22 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора