A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Робот-помічник

Щодня ми користуємося різними пристосуваннями. Раніше прилади були простими, але люди невпинно вдосконалюють техніку, і вона дедалі краще допомагає нам економити час та сили. Дуже важко уявити сучасне життя без роботизованих пристроїв. Саме тому учні 4 класу, вивчаючи тему "Як це влаштовано?", з’ясували, що таке роботизовані пристрої та як вони допомагають. Досліджували, коли варто використовувати роботів, а коли - ні. Що керує їх діями та чи можна обійтися без них. Дізнавшись все це, учні виготовили макети роботів, які за їхнім задумом могли б виконувати ту чи іншу роботу з ними або, навіть, замість них.

14:36 15.03.2023

Урок під відкритим небом на тему: " Природа. Погода. Одяг"

14 березня  учителем іноземної мови  Ковалик Вікторією Степанівною разом  з учнями 5 класу було проведено урок під відкритим небом на тему: "Природа. Погода. Одяг" .  Діти цікаво провели час, спілкуючись у реальних життєвих умовах та граючись у рухливі ігри. Свого часу, ще В.Сухомлинський заохочував педагогів проводити уроки на природі, тому що це, на його думку, сприяє всебічному розвитку дитини, розвиває спостережливість, формує науковий світогляд, виховує любов до всього живого і до самого життя. Такі уроки є більш динамічними, сприяють розвитку творчої уяви школярів та розвитку іншомовного мовлення у невимушених ситуаціях. Перебування на свіжому повітрі не лише зміцнює організм, а й нормалізує нервову систему, розвиває пам'ять та уяву. 

09:55 15.03.2023

Уклін тобі, Тарасе!

Україна - це не лише країна смутку, а й країна великої краси. Краса ї ї- це тихі води й ясні зорі, зелені сади і білі хати, лани золотої пшениці  та багатоводні ріки, співучі  люди. У  такому краю в Україні в селі Моринцях Київської губернії, в хаті кріпака Григорія Шевченка  серед морозної темної ночі,  9 березня  1814 року, блиснув на все село один вогник - це народилася дитина. Для пана - нова кріпацька душа, а для України - великий поет, буремний  Тарас і незламний Кобзар.

16:02 09.03.2023

Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Щовесни, коли тануть сніги І на рясті просяє веселка, Повні сил і живої снаги, Ми вшановуємо пам'ять Шевченка! Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. У його полум'яному слові оживало все те, що таїться в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Кобзаря оновлює наші душі, закликає бути чесним, і милосердним, щиро любити свій народ, свою Україну. Класний керівник 9 класу Ніколаєва Н.Ф. провела виховну годину " Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття"

14:58 09.03.2023

Вітання з святом весни, краси і любові!

Сьогодні наш перший клас вітає вас, любі жінки. Ви є уособленням самої України - незламної, красивої, творчої, вільної. 8 березня - це не просто святковий день. Це привід згадати, скільки зусиль жінки прикладають у боротьбі за гендерну рівність та мир. Сила та стійкість, цілеспрямованість та незламність - все це про жінок. Сьогодні для кожної українки мир - це найкращий подарунок. І цього ми бажаємо Вам від щирого серця. Ви неймовірні! Пам'ятайте про це!

10:39 08.03.2023

Обласний онлайн-фестиваль "Щедрівочка - щедрувала"

Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради спільно з КЗ „Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми” щорічно проводить обласний фестиваль „Щедрівочка – щедрувала”

10:47 07.03.2023

Психологічна хвилинка з учнями 1 класу

Кожна дитина - художник. Труднощі в тому, щоб залишитися художником, вийшовши з дитячого віку. Пабло Пікассо Сьогодні турбота про психічне здоров'я учнів – є найважливішою та першочерговою роботою психолога та вчителя. Від самопочуття, життєрадісності, бадьорості дітей залежить їх життя, світогляд, розумовий розвиток, віра в свої сили. Адже однією з важливих частин психологічного здоров'я учня є комфортні, сприятливі психологічні умови навчально-виховного процесу у якому учень не зазнає стану стресу, підтримуючи процеси формування особистості учня та його соціальна адаптація. Саме тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 1 класу провела психологічну хвилинку. Під час якої діти виконували різноманітні вправи, такі як: Дихання в техніці "Долоня", "Квітка", "Кулька", вправа "Міцні обійми", "Кулачковий ритм", "Розімнись та повернись". За допомогою таких вправ дитина стає більш спокійною, врівноваженою, а також вони допомагають краще зрозуміти свої почуття. В результаті учні навчаються володіти собою, своїми емоціями, контролюючи їх, свої дії загалом, зберігаючи більш рівний емоційний стан. Адже основна мета сучасного закладу освіти полягає у формуванні здорової особистості. Здорової, як фізично, так і психологічно.

13:20 03.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора