A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Обласна патріотична вікторина "Мова - генетичний код нації"

З метою популяризації української мови, відзначення Міжнародного дня рідної мови, а також виховання в учнівської молоді патріотизму та любові до Батьківщини на базі Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій з 21 по 29 лютого 2024 року проходить обласна патріотична вікторина «Мова – генетичний код нації».

16:23 21.02.2024

Мова - це сила нації

Мова - одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші пращури.  До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучився і наш другий клас. Лунали вірші, прислів'я, загадки, легенди, цікаві факти, вислови видатних людей про мову. З досить цікавою та різноманітною інформацією ознайомилися учні під час проведення інтелектуальної гри " Знавець рідної мови". На фінальному етапі діти отримані знання оформили у вигляді лепбука, куди помістили все, про що дізналися на уроці. Головним завданням заходу було донести до дітей, що мова - це Божий дар, а мовлення - неоціненний скарб.

16:17 21.02.2024

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем. День Героїв Небесної Сотні – це вшанування відважних воїнів, які своїми щирими прагненнями до кращого майбутнього, силою духу, незламним патріотизмом і ціною власного життя змінили хід історії нашої держави. Учні 11 класу разом із класним керівником Задорожньою В. В. поклали квіти до пам'ятника та вшанували пам'ять про полеглих героїв хвилиною мовчання. Школярі проявили свою повагу та шану загиблим , пригадуючи їх внесок у боротьбу за свободу та гідність України.

09:27 20.02.2024

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги

                                                                                    Цього тижня було проведено  шкільний та районний етап змагань з волейболу між командами дівчат. Наші юні волейболістки відстоювати честь нашого закладу у запеклій боротьбі на базі Жашківського ліцею №1. Спорт - це сила, спорт-це обʼєднання та емоції, нові знайомства та багато іншого. Бажаємо цікавих та захоплюючих поєдинків, сил та наснаги і звісно - перемоги.

14:07 19.02.2024

Конкурс відеопоезії «Люблю тебе, Черкаський рідний краю!»

Черкащина — наймолодша серед областей України, а водночас — її духовний і географічний центр, адже звідси — глибини нашої мови та історії, нашої тисячолітньої державності. Тут — дух Богдана і Тараса, Старицького й Нечуя, Влизька й Симоненка… Тут Холодний Яр і Михайлова Гора, тут Канів і Кам’янка, Умань і Корсунь, державний Чигирин і Звенигора, тут Моринці й Керелівка… Це символи не тільки Черкащини, а й усієї України, як і Дніпро, Рось, Тікич і Тясмин, Вільшанка і Ятрань…

13:33 15.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора