A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Психологічна хвилинка "Дитина – це майбутнє"

Дата: 30.03.2023 09:19
Кількість переглядів: 89

Дітей треба вчити тому, що стане їм у нагоді, коли вони виростуть.
 
      Фізичні та психологічні (емоційні) стани людини взаємопов'язані між собою, і тому активно взаємовпливають один на одного. У кожної людини під час вразливих,  напружених емоційних станів змінюються різні аспекти, навіть може змінитися міміка, темп мовлення, з'являється метушливість, змінюється дихання, пульс, тощо. Регулярне виконання комплексу різноманітних фізичних та психологічних вправ допомагає дитині стати  більш спокійною, врівноваженою, а також дозволяє краще зрозуміти свої почуття. В результаті кожен навчається володіти собою, контролювати свої емоції і дії, справляєтися зі стресом та його наслідками.
      Саме тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 2 класу було виконано ряд розвантажувальних вправ, дихальних технік тощо. Однією з цікавих та незвичних завдань стала вправа "Навпаки", котра допомогла школярам концентрувати увагу, злагоджено виконувати інструкцію, переключатися  та розрізняти правий та лівий бік. Активно виконали руханку "Трикутний ковпак", повторили ряд дихальних вправ. 
    Такі заняття допомогають вихованцям сформувати уявлення про важливі аспекти безпечної поведінки. А також  навчили, як правильно виходити з стресових станів.  Діти отримали мінімальні, важливі на сьогодні ресурси. Відпрацювали правила щоденних дій та ритуалів для особистої безпеки та емоційного спокою. Навчалися практично використовувати набуті навички. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора