A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Онлайн-загрози в час війни: як захистити себе?

Дата: 07.02.2023 10:14
Кількість переглядів: 79

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це буде вже 20 День безпечного Інтернету.

      День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. 

     Саме тому практичним психологом закладу С. С. Сміщенко разом з учнями 2 класу, 7 лютого, було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Онлайн-загрози в час війни: як захистити себе?".

     Під час уроку школярі пройшли коротке тестування, щодо їх знань та розуміння основних онлайн-ризиків в час війни і не тільки. Вправа "Пір'їнка і статуя" стала розвантажувальною та допомогла переключитися на подальшу роботу. Вправа "Реакція" звернула увагу учнів на різні твердження, де діти визначали чи можна так використовувати Інтернет та користуватися соціальними мережами чи ні, підіймаючи синій або червоний кружечок. Вправа "Дошка правил" зацікавила учнів тим, що вони мали можливість пофантазувати та поділитися своїм особистим досвідом правил користування різними девайсами та загалом мережею Інтернет, зобразивши це все на папері. Вправа "Екранний час" ще раз нагадала, що час проведений за гаджетами потрібно контролювати. 

       Саме такі заняття допомогають вихованцям формуванню ключових компетентностей щодо онлай-захисту в час війни та після завершення. Розуміння того, що знати як правильно захистити себе у мережі Інтернет є першочерговою задачою кожного сьогодні, адже гаджети стали невід'ємною частиною нашого життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора