A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Інтернет очима дітей

Дата: 17.03.2023 13:01
Кількість переглядів: 89

Ямницький ліцей — Безпека в інтернетіЗ кожним роком кількість користувачів  мережею Інтернет зростає. Інтернет-технології вже стали невід’ємною частиною сьогодення. До того ж в умовах дистанційного та змішаного навчання Інтернет став потужним та незамінним засобом навчання та роботи. Інформаційна безпека стосується кожного окремо та держави в цілому. Проте обізнаність учнів, а також частини дорослих щодо безпеки й культури спілкування в кіберпросторі залишається на  низькому рівні . Нам потрібно розуміти, що через відсутність достатнього досвіду діти ще не можуть повноцінно оцінювати рівень достовірності та безпеки інформації, яка знаходиться в Інтернет просторі. Адже поведінка у мережі, закони, правила стосуються й Інтернету, тому що це публічне місце. Працюючи в онлайні, слід навчитися дотримуватися першочергових, основних правил  так само, як ви дотримуєтеся правил дорожнього руху.
      Саме тому практичним психологом С. С. Сміщенко та педагогом соціальним В.  П. Грибом було проведено ряд занять з елементами тренінгу, заняття-дискусії, інформаційні хвилинки, бесіди тощо, під назвою "Інтернет очима дітей". 
      Таким чином учні пропрацьовували правила поведінки в мережі Інтернет, шукали вирішення проблемних, складних ситуацій, котрі могли виникнути при спілкуванні у соціальних мережах, виконано ряд практичних вправ, завдань для того, щоб випрацювати алгоритм  та послідовність дій, окреслити обов'язки, удосконалити вміння  та розширити знання по даній темі. Було проговорено безпечність інтернет груп, спільнот, акаунтів, розуміння поняття "онлайн-друг", виконано анкети, опитувальники. 
     Саме такі заняття допомогають вихованцям сформувати уявлення про важливі аспекти користування мережею Інтернет. Випрацювати алгоритм дій при виникненні ситуацій впливу шкідливої інформації. та уточнити для себе ті моменти, як і до кого звертатись коли потрапили у складні життєві обставини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора