A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Хвилинка релаксації у 2 класі

Дата: 10.03.2023 13:33
Кількість переглядів: 68

Кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися,

танцювати, співати, вчитися,

жити в світі і бути щасливим.

(Малала Юсуфзай) 

 

       Час не стоїть на місці. Людина завжди перебуває у пошуках нових ідей, цілей і цей процес починається саме зі шкільних років. Час змінює стандарти, стереотипи,  потреби, виклики. Здоров’я дитини, її соціально – психологічна  адаптація, нормальне  зростання  і розвиток багато в чому  визначаються середовищем, у якому вона живе. Для дітей таким середовищем  є навчальний заклад. Оскільки  тут  вони проводять значну частину свого часу. Існують різні визначення здоров’я та підходи до його збереження та зміцнення. Для того щоб досягти високої ефективності уроку, засвоєння матеріалу, варто враховувати фізіологічні та психологічні особливості дітей, саме тому, необхідно виконувати такі види роботи, які б попереджували розумову втому та допомогли перезавантажитися. Всім відомо, що розум школярів не може зосередитися на всьому, він відкидає нецікаві, нудні й емоційно монотонні завдання. Тому, при роботі з молодшими школярами, доцільно проводити хвилинки релаксації, що допоможе запобігти розумовій та фізичній втомі.

        Саме тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 2 класу було проведено психологічну хвилинку. Під час неї діти активно та позитивно співпрацювали. Виконали завдання з цеглинками, де показували та пояснювали свій настрій. Вправа "Світлофор" допомогла потренувати пам'ять, координацію рухів, випрацювати спільний ритм роботи. Цікавим та незвичним завданням було "Намалюй цифру", школярі різними частинами тіла старалися відтворити елементи. Навчалися технікам дихання, для того, щоб вміти заспокоїти себе та близьких. 

       Такі заняття допомогають вихованцям перезагрузитися, розслабитися, відволіктися. Формують толерантне ставлення, навчають співпрацювати та стабілізувати свої емоційні стани.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора