A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

День безпечного Інтернету 2023 (Safer Internet Day)

Дата: 07.02.2023 13:44
Кількість переглядів: 81

 Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Наприклад, 11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаної мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращого і більш безпечної онлайн-спільноти. Воно служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

В 2023 році День безпеки в Інтернеті припадає на 7 лютого.

7 лютого, в рамках Дня безпечного Інтернету, учителем інформатики Приймак Світланою Вікторівною було проведено уроки з учнями 5, 9 класів на тему "Безпечний Інтернет". Метою яких було розширити й поглибити знання про безпечний Інтернет та соціальні мережі, сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання, мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі, розвивати уважність, спостережливість, мовленнєві навички, пам’ять, виховувати любов до родини, навколишнього світу, етичне спілкування між однолітками, дорослими та молодшими друзями.

Під час уроків учні використовували свої гаджети з користю та закріпили знання набуті на уроках інформатики.

З учнями 9 класу було проведено онлайн урок-гру « Мій безпечний Інтернет». Працюючи над завданнями даного уроку, вчитель ставила собі за мету ще раз нагадати учням правила безпечної роботи в Інтернеті, адже сучасна молодь значну частину свого часу проводить у віртуальному світі, який є надзвичайно цікавим та разом з тим таїть у собі цілий ряд загроз.

Під час занять учні 5 класу розширили та поглибили знання про Інтернет, дізналися про небезпеки шляхи їх подолання, а також долучилися до розмальовки «Разом до найкращого Інтернету».

У вправі «Ситуації» розбирали декілька життєвих ситуацій, що можуть трапитись з нами в інтернеті, та з’ясовували що ж треба робити в таких ситуаціях.

Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною.  Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Інтернет - це лише інструмент, яким ми користуємось, давайте вчитись користуватись ним із розумом і пам’ятаймо, що кращий Інтернет починається з нами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора