A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Завершення «Інженерного тижня»

Дата: 09.02.2024 14:11
Кількість переглядів: 29

Інженерний тиждень у Жашківському опорному ліцеї №5 підходить до завершення. Він був захоплюючим для здобувачів освіти, адже кожен зміг продемонструвати свій талант, а ще спробувати себе в ролі інженера.

Сьогодні учні 6 класу разом з учителем Стефанською А.Ю. створювали моделі планет Сонячної системи. Такі проєкти дозволяють розвивати спостережливість, мислення; формують в учнів уявлення про Всесвіт; дозволяють дослідити рух планет по орбітах.

Урок приніс дітям новий інженерний досвід та масу позитивних емоцій.

Інженерним тижнем захопилися не лише діти 3 класу , а й дорослі. Вони разом виготовляли "робота - спільника". Роботи були творчими і цікавими. Учні показали здібності конструктора, дизайнера. З цікавістю розглядали поробки своїх однокласників та весело гралися з ними на перерва.

Дослідники першого класу познайомилися з "Фараоновою змією". Експеримент вдалося зробити, використовуючи сухе пальне та таблетки глюконату кальцію. Під впливом тепла відбулося розкладання глюконату кальцію на оксид кальцію, вуглець, вуглекислий газ та воду. Це створило дивовижну ілюзію живої істоти, схожої на змію, яка виповзає з полум’я

На завершення Учні 5 класу  на уроці англійської разом з учителем Ковалик В. С. провели мовленнєву розминку з використанням елементів інженерних технологій. Діти виготовляли сніг з білого паперу та виконували пісню «Сніг» імітуючи його падіння. Дітям цей вид активності дуже сподобався.

Ми любимо експериментувати, моделювати, досліджувати, встановлювати факти і просто навчатись!

Інженерний тиждень був насичений цікавими експериментами та враженнями.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора