A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

6 вересня – Всесвітній день читання книги

Дата: 06.09.2023 14:32
Кількість переглядів: 17

Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Діти захоплюються гаджетами, втрачають цікавість до книги. А   такі заходи надихають дітей і дорослих  більше читати і спілкуватися між собою, обговорювати, ділитися думками, враженнями. 

Вже протягом 11 років у різних країнах світу відзначається Всесвітній день читання вголос. Учасники акцій, присвячених цьому дню, обирають книжку на свій смак, знаходять зацікавлену аудиторію і просто читають вголос.

    Вже понад 10 років учні 2-4 класів Жашківського опорного ліцею також є учасниками акції. Діти читали вголос, обговорювали зміст творів, ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного.      

Читання – це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу. Кожна книга має значення. У світі відомо близько 130 мільйонів виданих книг (за даними Бібліотеки Конгресу США).

Учені зараховують до перших книг месопотамські глиняні таблички з клинописом, на яких стародавні мудреці наносили важливі відомості. Кожна така міцна пластина укладалась у спеціальний ящик для зберігання – перший відомий в історії вид палітурки, вік якого датується більше 5000 років.

Найменша книга (1'1мм) – казка «Старий король Коул», надрукована на папері щільністю 22 г/м2  тиражем 85 екземплярів у березні 1985 р. видавництвом «Гленіффер прес», Шотландія. Сторінки книги можна перегортати тільки за допомогою голки й дуже обережно.

Найбільшою книгою у світі за обсягом уважають роман Жуля Ромена «Люди доброї волі» (близько 2 млн слів), надрукований у 27 томах, який автор писав протягом 14 років.

Найдорожчою книгою є «Кодекс Лестера», куплений Біллом Гейтсом за 30,8 млн доларів. Ця книга складається із 72 сторінок і містить наукові ідеї та малюнки великого Леонардо да Вінчі. Трохи менше коштує Біблія Гуттенберга – 25 млн доларів.

Найбільшу кількість видань має Біблія. За приблизними підрахунками, у світі продано 3 900 000 000 її копій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора