A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Національний урок з медіаграмотності

Дата: 10.11.2021 14:34
Кількість переглядів: 80

    В рамках Тижня медіа та інформаційної грамотності, за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Жашківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5  долучився до  Національного уроку з медіаграмотності.

    Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 7-го класу було проведено заняття з елементами тренінгу на тему "Розвиток медіаграмотності учнів. Правда чи фейк. Як розпізнати фейк". 

    Для більшості сучасних людей медіа є набагато більшим, ніж просто пізнання навколишнього світу. Це і є для них світ, їх реальність, адже дітям подобається працювати з новими технологіями. 

   Таким чином учні з цікавістю  та захопленням працювали під час уроку.  Переглядали тематичне відео про фейкову та правдиву інформацію, виконували завдання на знаходження правди. Особливою частиною виявилась робота з "Фейкотестом", де школярі не тільки показали рівень розуміння поданої інформації, але і поглибили свої знання. Актуальною стала робота з розробки пам'ятки "Як розпізнати фейк". На закінчення кожен мав можливість написати, що нового почули та що саме запам'яталось, зацікавило. 

     Такі заняття допомагають дітям замислюватися над тим, що вони дивляться, бачать, читають. Вчитися перевіряти та критично сприймати інформацію. Загалом  розвивати уміння ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора