A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Національний урок пам`яті

Дата: 29.09.2021 14:43
Кількість переглядів: 151

Бабин Яр ... Наш біль.... Наша пам’ять. Одна з найстрашніших сторінок літопису зла та страждань, написана людською кров’ю.
29 вересня вчителем історії Коломійцем В. М. для учнів 10 класу був проведений урок пам’яті приурочений 80-роковинам великої трагедії Бабиного Яру. На уроці Василь Миколайович розкрив сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлив тему розстрілів у Бабиному Яру. Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення учнів до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.
Бібліотекар Рогоза Л. В. презентувала учням книгу нашої землячки Докії Гуменної "Хрещатий Яр" Авторка розповідає про трагічні долі євреїв в окупованому Києві і ті виклики, що привніс Голокост в українське суспільство. З особливою теплотою в романі відтворено життєву історію приятельки Мар’яни єврейки Рози. Також було презентовано книгу Стефана Брухфельда та Пола Левіна "Перекажіть це дітям вашим..." Книга про голокост в Європі. До книги включені написані Ігорем Щупаком два розділи, присвячені історії євреїв України та подіям Голокосту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора