A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Толерантність - це вартість, яку ми повинні передавати майбутнім поколінням

Дата: 16.11.2023 14:48
Кількість переглядів: 94

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини. Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання прав і свобод людини та громадянина, прийняття та  розуміння різноманіття культур та форм самовираження.

Тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему "Толерантність - крок до взаєморозуміння". Діти з цікавістю ознайомилися та нагадали інформацію про цю дату, виконали вправу "Чим ми різні?", різноманітні завдання такі як:"Філворд", "Асоціативний кущ" та активно прийняли участь у  грі "Якщо ти людина то повинен..." .

Саме такі заняття допомагають створити комфортний психологічний клімат. Допомогти усвідомити свою індивідуальність. Показати, що толерантність до себе і толерантність до інших тісно пов'язані та важливі аспекти в житті людини. Допомогти уважно ставитися до себе, поважати і приймати себе. Створити умови для самопізнання і набуття досвіду позитивного спілкування.

Навчити різним способам виходу з конфліктних ситуацій, умінню виражати свої почуття і переживання без конфліктів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора