A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Інформаційне  заняття з медіаграмотності

Дата: 10.11.2021 14:54
Кількість переглядів: 88

      В рамках Тижня медіа та інформаційної грамотності, за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Жашківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 долучився до Національного уроку з медіаграмотності.

     Учителем інформатики Папаяніною С. В. разом з учнями 10-го класу було проведене інформаційне  заняття з медіаграмотності . 

   Як відрізнити фейк від правди? Чому поширюються фейки? Як себе захистити від неправдивої інформації? Як реагувати на різноманітну інформацію? Це ті питання, котрі є важливими для майбутнього. Тема медіаграмотності є актуальною для сьогодення, адже у час передових технологій, коли починаючи ще з раннього дитинства, діти активно використовують гаджети в повсякденному житті. Спочатку для ігор та перегляду відео, а пізніше у навчанні та роботі. 

    Саме тому ця  тема для підростаючого покоління є винятково важливою в подальшому розвитку, вміння правильно користуватися Інтернетом та знати як себе убезпечити в різних ситуаціях є першочерговим завданням для дітей, батьків та педагогів. 

Особливо цікаво було при перегляді відео та виконанні завдань: фейкотест "Знайди правду серед брехні". Під час уроку діти активно обговорювали матеріали та ставили багато запитань.

    Такі заняття дають можливість учням навчитися ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам, розуміти що таке Інтернет, вчитися опрацьовувати подані статті в мережі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора