A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Толерантність починається з мене. Ми різні - ми рівні!

Дата: 16.11.2021 14:58
Кількість переглядів: 101

  Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідань, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

        Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з класоводом Андріяш І. В. було проведено заняття на тему: "Толерантність починається з мене. Ми різні - ми рівні". Учні 3 класу активно виконували подані завдання. Особливо цікавим стало виконання роботи "Ланцюжок толерантності". Де діти працювали над поданими питаннями, заповнюючи сорочку різнобарвними, тематичними написами. Вправа "Ми різні - ми рівні" стала актуальною тим, що школярі мали змогу зрозуміти унікальність кожного та разом з тим спільне, що об'єднує нас. Прослухавши притчу діти мали можливість задуматися про свої вчинки, зробити висновок як  наші слова та дії впливають на людей навколо. Важливою частиною стало завдання "Добрі слова", де згадували та промовляли різноманітні добрі, теплі та приємні слова, котрі вони знають та говорять своїм рідним.

       Саме такі заняття формують  уявлення про толерантність, риси толерантної людини. Розвивають вміння співпраці, подільчивості, розуміння. Допомагають розвивати вміння спілкуватися та виховувати толерантне ставлення до інших.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора