A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Гідність – це щось невидиме, але таке важливе для кожного

Дата: 21.11.2023 15:16
Кількість переглядів: 116

 21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових свят. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які стали на захист  цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її вибору. Адже гідність — це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність кожної людини, як особистості, а також особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості. 

Саме тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з класним керівником 5 класу Мельником Л. І. було проведено виховне заняття з елементами тренінгу на тему: "Гідна людина! Гідний друг!". Під час заходу учні розширили розуміння "Гідність" та "Гідна людина", переглянули тематичне відео про толерантне відношення один до одного, склали прислів'я про добрі вчинки, розповіли про свої добрі справи, а на закінчення розфарбували малюнок "Яка твоя гідність"

Такі заняття допомагають учням всебічно зрозуміти значення «гідності»,  формувати розуміння власної гідності; показати, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому; виховувати почуття рівноправності, свободи, справедливості, толерантності та миру у світі та в колективі. Нагадати, що права людини є основою для спільного життя в суспільстві.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора