A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2023 16:18
Кількість переглядів: 73

 «Всесвітній день боротьби зі СНІДом» вперше проголосили 1-го грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширенню обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу. Цей день служить  зміцненню організованих зусиль по боротьбі з пандемією Віл-інфекції і СНІДу, що поширюється по всіх регіонах світу.

Тому педагогом соціальним Грибом В. П. було проведено інтерактивну лекцію на тему: "ВІЛ/СНІД". Під час уроку учні розширили свої знання по даній темі, дізналися історію виникнення, поширення  та вплив на світ самої хвороби. Ширше зупинилися на питаннях як вірус передається, механізми захворювання та розвиток ВІЛ/СНІДу, а також розуміння того як ця хвороба не передається. Обговорили стереотипи, дискримінації та важливість інформаційної грамотності. 

          Саме такі заходи допомагають учням формувати уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу, сприяти зниженню ризику інфікування ВІЛ, формуванню толерантного ставлення до людей з ВІЛ, особистісної та соціальної компетентності дітей, виховувати бажання дотримуватися правил здорового способу життя. Адже здоров'я – одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя людини. Це стан її діяльності  за умови відсутності хвороб, загалом фізичного, психологічного, соціального і духовного благополуччя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора