A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Як відрізнити конфлікт від булінгу

Дата: 29.09.2021 18:56
Кількість переглядів: 100

Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 7-го класу було проведено заняття з елементами тренінгу на тему "Як відрізнити конфлікт від булінгу". Під час уроку діти ознайомилися та навчилися розрізняти  поняття конфлікт та булінг. Роглянули шляхи вирішення складних ситуацій. Випрацьовували варіанти правильної поведінки під час булінгу.

        Учнів зацікавила вправа "Я ображаюсь, коли...", адже вона надала можливість кожному поділитися своїми внутрішніми переживаннями, образами. Вправа "Кошик образ" ознайомила учасників зі способами подолання особистих образ. Актуальною стала притча "З будь-якої ситуації є вихід", котра ще раз нагадала учням, що не потрібно впадати у відчай і здаватися і тоді можна буде знайти вихід з будь якої ситуації. Також було переглянуто тематичне відео, де дітям ще раз нагадали , що саме є булінгом, до кого можна звернутися, з ким можна поділитися.

         Саме такі заняття є першим методом профілактики виникнення та подолання негативних явищ. Під час такого  уроку діти граючись та виконуючи практичні вправи  краще засвоюють поданий матеріал та вчаться організовувати навколо себе сприятливу, доброзичливу атмосферу для особистого росту та психологічного комфорту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора