A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Збереження миру – обов’язок кожного!

Дата: 21.09.2022 19:03
Кількість переглядів: 144

Хай літають завжди журавлі,

Колоски видзвонюють налиті,
Ми за те, щоб мир був на землі

Для усіх людей на цілім світі.

         Мир.... Для кожного це слово несе своє значення сьогодні. Кожен його розуміє та бачить по - своєму, але так як ніколи ближче та глибше розуміє його суть.

День миру-особливе свято для України, адже ми зараз боремося за мир своїми руками. Це свято відзначається щорічно 21 вересня. Він був заснований ООН для того, щоб підкреслити важливість миру між усіма країнами і безглуздість війни, яка несе розруху за собою.
       Сьогодні учні 5 класу разом з практичним психологом закладу Сміщенко С. С. та класним керівником Братченко У. В. провели заняття з елементами тренінгу на тему: "Збереження миру – обов’язок кожного".
       Під час уроку учні висловлювали свої думки про мир. Розповідали, що для них є мир. Дізналися про дату заснування цього свята. Розглянули тематичні відео. Виконали руханку про укриття.  Одним із цікавих та активних завдань стало скласти голуба миру в техніці орігамі.  На закінчення говорили добрі та теплі слова, бажали миру та злагоди один одному прикріплювали своїх голубів, як символ віри у мир та перемогу. Отримали розфарбовки на пам'ять. 
        Саме такі заняття допомогають учнями розвивати вміння співпереживати, толерантно та відповідально відноситись одне до одного, розширюють знання та вміння, щодо важливих життєвих позицій. Адже найбільше у світі щастя – це мир.
        Також у нас у ліцеї пройшов флешмоб на тему : "Діти України за мир на планеті". Учні та педагоги закладу мали можливість долучитися, задуматися, прописати, що для кожного з нас є мир. 
       Від малого до дорослого всі виконували  спільну роботу.  Адже кожен з нас в слово мир вкладає свою незламну часточку душі. 
   Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх. Адже найбільше у світі щастя – це, коли люди живуть мирно, дружно та спокійно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора