A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

Перший етап щорічного Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика стартував 2 листопада в Жашківському опорному ліцеї №5. Нагадуємо, що  конкурс було засновано українським меценатом Петром Яциком у травні 2001 року. Одним із натхненників конкурсу є виконавчий директор Ліги українських меценатів, голова Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, перший заступник голови журі Конкурсу, відомий вітчизняний прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч Михайло Слабошпицький. Метою конкурсу є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу. Організаторами I етапу конкурсу стали класоводи 3, 4 класів і вчителі української мови та літератури. Різноманітні завдання конкурсу змусили учнів інтенсивно попрацювати, адже вони мали змогу виявити свою теоретичну підготовку, а також творчі здібності.

14:35 02.11.2023

Об'ємна аплікація "Осіннє дерево"

Вироби з тонких смужок паперу – ідеальне рішення для дітей. Багато з них робляться за короткий час. Це означає, що дитина відразу побачить готовий результат своєї роботи, зможе довести справу до кінця. Для виготовлення такої аплікації спеціальних навичок не потрібно. Вироби з паперових смужок не вимагають дорогих матеріалів чи складних інструментів, тож все обмежується лише власною уявою та бажанням. Сьогодні на занятті гуртка вихованці  виготовили осіннє деревце зі смужок паперу. Результат, який діти отримали, їм сподобався.

10:25 02.11.2023

Коробка вдячності для ЗСУ

Учні нашого  ліцею  доєдналися до челенджу “Коробка вдячності для ЗСУ”. Діти заповнили коробки солодощами, смаколиками, засобами особистої гігієни, малюнками та теплими побажаннями. В кожну коробку також було вкладено тепло, повагу та вдячність. Всі коробки було передано до Благодійного фонду «Тримаймося, ми з вами», а потім волонтерами фонду доправлено нашим захисникам. Дякуємо всім хто долучився до челенджу! Бажаємо всім нам миру та перемоги, а нашим Захисникам здоров’я, терпіння та Божого благословення! Слава Україні! Героям Слава!».

15:49 30.10.2023

Розвиваючись-навчаємось

Кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, вчитися, жити у світі та бути щасливим.                                                                                    Малала Юсуфзай

09:03 30.10.2023

Ліга дружніх

Основою фізкультурно-оздоровчої діяльності закладів освіти складають заходи  "Ліги активних учнів та учениць здорової України". 24 жовтня учні закладу святкували закінчення першої чверті навчального року проведенням спортивного свята -  першого етапу змагань "Ліга дружніх" між учнями 5 та 6 класів за програмою Нової Української Школи. Були проведені естафети з  елементами дитячої легкої атлетики. Особливе захоплення у дітей викликала гра у доджбол та товариська зустріч з футболу.

14:41 25.10.2023

В нашім серці Україна

    Продовжується місячник шкільних бібліотек «Вірю в майбутнє твоє Україно».

12:37 24.10.2023

Всесвітній день яблука

Щорічно 21 жовтня відзначається Всесвітній день яблук. Цей чудовий плід містить у собі велику кількість вітамінів Е, В, а також багатий залізом, натрієм, калієм, пектином і йодом.Забезпечує організм вітаміном С і цинком. Про це дізналися  учні третього класу з української Вікіпедії. Діти з цікавістю досліджували сорти яблук, які ростуть вдома; робили з ними фото, готували прислів'я та чудові поробки для сервірування столу. Дізналися чому яблука темніють на зрізі  та смакували солодким фруктом.

12:22 23.10.2023

День улюбленої подушки

Період адаптації учнів 5 класів до навчання є одним із найважчих періодів шкільного життя. Цей етап неминуче пов'язаний зі зниженням успішності, хоча б тимчасовим. Учням, які звикли до певних порядків початкової школи, потрібен час, щоб пристосуватися до нового темпу і стилю життя. Слід насамперед уникати перенавантаження та мотивувати учнів до навчання. Класний керівник Приймак С.В. цікавими заходами і спільними справами пом’якшує період адаптації своїм п’ятикласникам.

12:38 20.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора