A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний день кави

Щорічно 17 квітня відзначаємо свято ароматного та улюбленого багатьма напою – Міжнародний день кави (або День еспресо). Дата святкування обрана на честь дати отримання патенту італійцем Ачиль Гаджіа на створення кавоварок, що відбулось цього дня у 1938 році. За філіжанкою смачної кави учні 11 класу обмінялися цікавими фактами її споживання.

12:00 17.04.2024

Екскурсія на Метеостанцію Жашків

Дуже часто у повсякденному житті ми використовуємо слово "погода". Саме від неї залежить самопочуття, настрій, плани на день. Як ведуться спостереження за погодою на метеостанціях? Сьогодні про це дізналися учні 3 класу Жашківського ліцею  N5, побувавши на екскурсії Метеостанція Жашків. Екскурсовод Юлія Дубінецька провела цікаву подорож різними куточками станції, показала прилади, за допомогою яких слідкують за погодою. Діти дізналися, що через кожні 3 години беруть показники з приладів і записують у журналі, а результати спостережень передають у гідрометеоцентри. Третьокласники отримали масу позитивних емоцій. Було цікаво, сучасно, пізнавально.

14:33 12.04.2024

Безпечні весняні канікули

З початком весняних канікул у школярів з'являється багато вільного часу. Щоб ігри на канікулах були безпечними, варто знати важливі правила, а саме: правила перебування на вулиці (особливо в ролі учасника дорожньо-транспортного руху), правила елекробезпеки, правила поводження з небезпечними предметами.

17:00 29.03.2024

Всеукраїнські шкільні ліги "Пліч - о - Пліч" Спортивне орієнтування

Спортивне орієнтування – це унікальний вид спорту, що поєднує в собі фізичну витривалість, стратегічне планування і навички орієнтування на місцевості. Учасники використовують спеціальну мапу для проходження через контрольні пункти в заданому порядку.

16:30 29.03.2024

Всеукраїнські шкільні ліги "Пліч - о - Пліч" ФУТЗАЛ

Змагання з футзалу в рамках проекту Всеукраїнські шкільні ліги "Пліч-о-Пліч"  проходили у суботу 23 березня відразу на чотирьох відкритих спортивних майданчиках міста. Наш заклад гостинно прийняв юних футболістів з села Литвинівка. Гра відбулася в дружній атмосфері, в результаті команда нашого закладу здобула перемогу та перейшла на наступний етап. У фіналі наші спортсмени змагалися з командами закладів №1, №2 та №4.  У підсумку команда наших футболістів посіла 4 місце серед команд 11 закладів освіти нашої громади.

13:34 28.03.2024

Тренінгові заняття з домедичної допомоги

Наш рій "Серця патріотів"  взяли активну участь у  тренінгових заняттях для середньої та старшої вікової групи з домедичної допомоги, які проводили фахівці другого відділу Уманського РТЦК.

14:30 27.03.2024

Всесвітній день води

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища і розвитку суспільства та покликаний підвищити розуміння необхідності збереження екологічно чистого стану водних ресурсів.

16:17 22.03.2024

Всесвітній день Землі

Щороку 20 березня жителі нашої планети відзначають День Землі.Тому учитель пізнаємо природу, Стефанська Анастасія Юріївна, провела урок у 5 - му класі під гаслом "Буду я природі другом!". Учитель ознайомила учнів зі складною проблемою забруднення довкілля, від розв'язання якої залежить існування людей на Землі; пробудила у них почуття особистої відповідальності за охорону навколишнього середовища, що дасть можливість дітям усвідомити роль людства у збереженні чистоти навколишнього середовища і дбайливого ставлення до багатств природи; виховувала любов до природи рідного краю; розвивала творчу ініціативу, допитливість та фантазію; розвивати комунікативні та творчі здібності учнів.

16:43 20.03.2024

Міжнародний день щастя

20 березня відзначається Міжнародний день щастя. Він припадає на день весняного рівнодення. Що це за відчуття, яке оспіване в віршах, піснях ? Про це розмірковували на ранковій зустрічі учні 3 класу з класоводом Браславець Н.В. Діти в родинному колі  дарували один одному посмішку, слухали  пісню Н.Май " Щастя", читали казку В.Сухомлинського " Казка про щастя", грали в гру" Щасливі слова", складали закони щастя. Зробили висновок, що кожен це поняття розуміє по - своєму. Але справжнє щастя для нас - це мирне небо над головою.

12:32 20.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора