A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

УРОК З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

Дата: 07.05.2021 13:32
Кількість переглядів: 295

Як відрізнити фейк від правди? Чому поширюються фейки? Як себе захистити від неправдивої інформації? Як реагувати на різноманітну інформацію? Це ті питання, котрі для дитини є пізнавальними та важливими для майбутнього. Тема медіаграмотності є актуальною для сьогодення, адже у час передових технологій, коли починаючи ще з раннього дитинства, діти знайомляться з гаджетами та  починають ширше їх використовувати в повсякденному житті. Спочатку для ігор та перегляду відео, а пізніше у навчанні та роботі. 

Саме тому ця  тема для підростаючого покоління є винятково важливою в подальшому розвитку, вміння правильно користуватися Інтернетом та знати як себе убезпечити в різних ситуаціях є першочерговим завданням для дітей, батьків та педагогів. 

Учителем інформатики Папаяніною С. В. разом з учнями 9-го класу та практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 8-го класу були проведені інформаційні  заняття з медіаграмотності . 

Активно та позитивно проходило уроки. Особливо цікаво було при перегляді відео та виконанні завдань: фейкотест " Знайди правду серед брехні"; та перевірка вже знайомих і незнайомих слів. Цікаво учням було випрацювати пам'ятку "Як розпізнати фейк?". Під час уроку діти ставили багато запитань, активно обговорювали матеріали.

Такі заняття дають можливість учням  ідентифікувати фейки та протистояти їхнім негативним впливам, розуміти що таке Інтернет, вчитися опрацьовувати подані статті в мережі. Дякуючи фонду ООН (ЮНІСЕФ) та ГО “Смарт освіта” матеріали уроків є продуктивними, інформативними та цікавими, адже всі дані підібрані по потребам сьогодення та сформовані в блоки, завдання є цікавими для дітей та навіть дорослих. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора