A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Сортування сміття

Сортування сміття - це не мода, а потреба(інформацію взято з сайту Відділу освіти)             Виконуючи Угоду про асоціацію з ЄС, Україна зобов’язалася протягом найближчих 5-6 років упорядкувати поводження з усіма видами відходів згідно з європейськими принципами. З 1 січня 2018 року відповідно до статті 32 Закону України "Про відходи" з метою обмеження та запобігання негативному впливу відходів на навколишнє природне середовище та здоров'я людини забороняється захоронення неперероблених (необроблених) побутових відходів.

12:28 26.02.2019

Віртуальна мандрівка античним світом для учнів 6 класу

        цього тижня взакладі проводився тиждень зарубіжної літератури. Учні 6 класу опрацювали значний обсяг матеріалу з історії античної культури і літератури. Особливе захоплення в них викликало обговорення  міфів Стародавньої Греції, які вони вивчали в І семестрі.

11:44 22.02.2019

«Веселі долоньки»

      Практичним психологом закладу Сміщенко С.С. було проведено заняття з учнями 2 класу на тему:  «Веселі долоньки»,  де діти удосконалили навички роботи в парах,  розвивали  фантазію, винахідливість.        Також урок дав змогу сформувати у дітей толерантність,  доброзичливість, міжособистісні стосунки та відповідальність до роботи.

11:35 22.02.2019

Міжнародний День рідної мови

        Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка. Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у Жашківському закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів №5 проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

16:51 21.02.2019

Подвиг учасників Революції Гідності

З метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті  Героїв Небесної Сотні у закладі були проведені уроки мужності «Ви відлетіли в небо журавлями» та флешмоб «Хай душі в вічність відійшли та пам'ять в серці не згасає» .

12:45 20.02.2019

Дискусія. Людина заслуговує більше на захоплення чи на зневагу?

19 лютого між учнями 11 класу була проведена дискусія  «Людина заслуговує більше на захоплення чи на зневагу?» черговий раз довівши, що читання художньої літератури збагачує інтелект і допомагає у складних життєвих ситуаціях. І не варто обмежуватися тільки тими класичними творами, які входять до шкільної програми, адже освічена людина повинна орієнтуватися у літературному процесі і поза шкільною програмою.

14:59 19.02.2019

Гелiантус 2019

Щороку учні нашого закладу беруть участь у  різноманітних конкурсах, турнірах, іграх, які спонукають їх до поглиблення знань, науково-дослідницької діяльності. В листопаді школярі стали  активними учасниками міжнародної природознавчої гри «Геліантус». Цього року 64 учні закладу виявили бажання перевірити свої знання з біології, хімії, географії та фізики.  Під час розв`язання завдань школярі мали можливість виявити цілісність мислення, вміння оцінювати ситуацію різнобічно, робити нестандартні висновки. За підсумками цих інтелектуальних змагань маємо 37 дипломів переможця в початковій школі, 21 диплом ІІ ступеня, 6 дипломів І ступеня, а також всі отримали подарунки: зошити, блокноти, лінійки, ручки.

11:03 19.02.2019

30 - річчя виведення радянських військ із території Афганістану

15 лютого відбулася знаменна подія – 30 - річчя виведення радянських військ із території Афганістану. В закладі з учнями 8 – 11 класів була проведена зустріч з учасником бойових дій, нині вчителем історії Коломійцем Василем Миколайовичем.

14:40 15.02.2019

В рамках тижня іноземної мови

В рамках  тижня іноземної мови в закладі проведені відкриті уроки представником Корпусу Миру Деніелом Кейсом  та учителями англійської мови Ковалик В.С на тему «Покупки у Великобританії» у 6 класі,  Шпирко Л.П. на тему «Мої захоплення» у 3 класі.

13:52 13.02.2019

Диктант на тему «Обережно: кір!»

Відповідно до пункту 5.2 протоколу №3 засідання оперативного штабу з регулювання на ситуацію з поширення кору від 01.02.2019 року щодо стану епідситуації та попередження захворюваності на кір в закладі були проведені  диктанти на тему «Обережно: кір!»

12:42 12.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора