A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Гурток "Політ фантазії"

Дата: від до Скинути

Аплікація "Зимова феєрія"

Аплікація – одне з найулюбленіших занять дітей. Дітям подобається щось вирізати з паперу або тканини, клеїти, розфарбовувати й, зрештою, отримувати творіння, зроблене своїми руками. Скільки радощів у дитинстві нам приносило виготовлення листівок до свят для батьків. Будь-яка творча діяльність, зокрема аплікація, має велике значення для розумового розвитку дітей. Сьогодні на занятті гуртка вихованці ознайомились з декоративним вирізуванням "Витинанка"і виготовили  аплікацію "Зимова феєрія". Даний вид аплікації дуже сподобався дітям.

14:13 14.12.2022

Чобіток Святого Миколая

День Святого Миколая - найочікуваніше свято для дітлахів, адже саме це свято  розпочинає низку веселих новорічних та різдвяних свят, які принесуть багато приємних сюрпризів та подарунків. Наймолодші вихованці гуртка "Політ фантазії" виготовили чобіток Святого Миколая, на якому  написали листа зі своїми побажаннями та проявляли свої творчі здібності.

08:59 06.12.2022

Аплікація "Морквинка для зайчика"

Як відомо, осінь - час збирати урожай, а якщо в сім'ї є дитина, цей урожай може перетворитися в красиві аплікації з овочів! На гуртку діти виготовляли моркву, під час заняття  діти вчились працювати у колективі, вирізати деталі аплікації по попередній розмітці, розташовувати їх на загальній основі; ознайомились  з поняттям "вітаміни", про корисні продукти, в яких містяться вітаміни, ці знання виховують  у дітей потребу правильно харчуватися, почуття співпереживання, бажання прийти на допомогу.

09:22 01.11.2022

Участь у ІІ Всеукраїнському творчому конкурсі "До Дня українського козацтва"

Вихованка Жашківського ліцею N5   Довгошия Марія, учениця 4 - го класу, взяла участь у ІІ Всеукраїнському творчому конкурсі "До Дня українського козацтва". Марія посіла 3 місце у номінації "декоративно - ужиткове мистецтво"  і отримала диплом переможця. Наставником дівчинки є Коваль О. М., керівник гуртка "Політ фантазії ". За плідну працю, активну участь та високу підготовку вихованців  Оксана Миколаївна отримала подяку від організаторів конкурсу.

11:46 26.10.2022

Колективна робота «Осіній віночок»

Аплікація  - улюблене заняття школярів, у процесі якого діти вчаться працювати з різними матеріалами, починаючи від паперу і закінчуючи різними зернами і насінням, зібраними на природі, а також освоюють різні прийоми і техніки роботи з ними. У результаті такого творчого процесу у дітей формується правильне уявлення про природні зміни, поповнюється словниковий запас. Під час  створення аплікації учні вчилися працювати не тільки самостійно, але і групою. Наприклад, у створенні осіннього віночка  з кольорового паперу  відразу брали участь двоє дітей, у кожного з яких було своє завдання.Результатом своєї праці діти були дуже задоволені.

16:34 24.10.2022

Участь у конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва "День Українського Козацтва"

14 жовтня – дата, яка наскрізь просякнута героїзмом та мужністю нашого народу, адже цей день вирізняється відзначенням декількох свят, а саме: Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників та захисниць України й Дня Українського козацтва.  

13:07 12.10.2022

Обереги для воїнів

Учні нашого ліцею разом з керівником гуртка "Політ фантазії" Коваль Оксаною Миколаївною  виготовили обереги, які найближчим часом передадуть воїнам ЗСУ.  Школярі розробили макети, підібрали матеріали та виготовили браслети у кольорах національного прапору та янголів-охоронців, які будуть оберігати наших захисників на передовій. Учні креативно, завзято та із захопленням працювали над створенням оберегів, що будуть зігрівати душі наших воїнів та нагадувати про підтримку. З вірою в Україну! Слава захисникам ЗСУ!

12:58 03.10.2022

День миру

В Україні День миру відзначають з 2002 року, згідно з Президентським Указом від 5 лютого 2002 року. Сьогодні мир в Україні не є абстрактним значенням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Мир – це щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку і заможного майбутнього.

11:55 21.09.2022

Аплікація "Райдужне кошеня"

Аплікація включає в себе різні види та техніки: декупаж, витинанка, колаж, паперопластика, об’ємна, квілінг тощо. Надзвичайно цікавим видом нетрадиційної аплікації є Айріс Фолдінг. Iris Folding (райдужна оболонка) – техніка складання смужок кольорового паперу . Ця техніка пішла з Голландії (Нідерланди). «Райдужне складання» тільки здається складне, а на справді, ця техніка вимагає уваги і охайності.Сьогодні на занятті гуртка "Політ фантазії" вихованці ознайомились із цією технікою  і із задоволенням виконали аплікацію "Райдужне кошеня".

15:17 21.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора