A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний фестиваль по арт-терапії "ART-PRAKTIK"

19 квітня відбувся Міжнародний фестиваль по арт-терапії "ART-PRAKTIK" в м. Умань. Кожен з присутніх мав можливість взяти участь у майстер-класах, де на власному досвіді  вчилися  новим та цікавим методам арт-терапі та  спробувати їх на практиці. Захоплюючим та плідним було спілкування  з тренерами, котрі прибули на фестиваль з різних міст України .       На протязі дня ми розглядали методи арт-терапії і арт-педагогіки,  ігротерапії, казкотерапії, пісочна терапія робота з МАК в інклюзивній освіті та в оствіті цілому.   Вчилися розвивати міжпівкульні взаємодію у дорослих та дітей. Розглядали та практикувалися з прийомами мнемотехніки та ейдетики. Виконували та практикували вправи та методики , котрі в подальшому покращать та допоможуть у роботі психолога з дітьми, батьками та всіма учасниками освітнього процесу.      Отримавши безцінний досвід та цікаве взаємне спілкування, багато позитиву та користі розумієш, що кожен повинен побачити і зрозуміти в чому полягає арт-терапія та яку вона має користь для роботи з дитиною. Такі заходи несуть хороший досвід кожній людині, адже в нас завжди знайдеться в чому рости та , що в собі розвивати.       Приємним завершенням  було отримання сертифіката учасника міжнародного фестивалю арт-терапії "ART-PRAKTIK". Детальніше на сайті: https://sites.google.com/view/psyhologsmishchenkos/новини

12:22 22.04.2019

Навчально-польові збори

    З 17 по 19 квітня 2019 року в закладах освіти Жашківської ОТГ проходять навчально-польові збори з предмета "Захист Вітчизни". Учні 11 класу під час занять удосконалювали навички стройової підготовки та цивільного захисту. 18 квітня на занятті з вогневої підготовки, яке проводилося на полігоні с.Старі Бабани Уманського району, юнаки та дівчата виконували вправи з автомата Калашникова. Це сприятиме всебічній підготовці до строкової служби та фізичному, вольовому і моральному розвитку особистості, а також формуванню готовності до захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій.

11:23 19.04.2019

За чисте довкілля

    В рамках щорічної Всеукраїнської акції "За чисте довкілля", продовжуючи працювати в рамках проекту "Чистота навколишнього середовища починається з тебе!" учнями 7 класу було проведено навчальне заняття в 1 класі. Семикласники розповіли про наслідки використання пластику та скільки часу потрібно для розкладання сміття. Ознайомили першокласників з простими правилами утилізації сміття та з тим, що і як сортувати. Основна думка яку донесли семикласники до дітей про те, що шлях сміття до урни лежить через нашу свідомість, та закликали їх бути свідомими. На завершення провели дидактичну гру "Сортуємо сміття".

11:03 19.04.2019

В рамках тижня фізики

     В рамках тижня фізики та астрономії учителем фізики Григор'євою Ю.А. разом із учнями 7 класу було проведено марафон "Фізика в картинках". Головним завданням заходу було пояснення різних фізичних явищ у повсякденному житті людей завдяки ситуаціям, висвітленим на зображеннях.

14:00 10.04.2019

Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" у нашому закладі

 Всеукраїнська акція "За чисте довкілля" розпочалася з прибирання шкільного подвір'я. Вчителі та учні із ентузіазмом прийняли участь в упорядкуванні, приведенні до належного естетичного стану території закладу. Висловлюємо щиру подяку всім учасникам Дня благоустрою!

10:43 08.04.2019

День народження дитячої книги

"Казки…блискуче, краще в світі золото, те золото, що блищить вогником в дитячих очах, дзвенить сміхом з дитячих вуст і вуст батьків"                                          Г. К. Андерсен.

13:46 05.04.2019

ХІІ Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11 класів

      Протягом 28-30 березня учениця 10-го класу Синчак Інна разом з своїм науковим керівником, вчителем історії Іванько Ганною Василівною брали участь у ХІІ Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів.      Учасники відвідали Музей історії Києва, Музей української революції 1917-1921рр. та Верховну Раду України.      Наша учениця гідно призентувала роботу "Демократія та стратегічні помилки Української Центральної ради", тема, яка є надзвичайно актуальною на сьогодні, як відзначили члени журі.      Ганна Василівна відвідала методологічний семінар "Великий терор 1937 - 7938 рр. в Україні: факти, дослідження та проблеми викладання"      Інну Синчак нагородили Дипломом за перемогу в І турі та вручено цікаві подарунки.   

12:36 03.04.2019

Стартував тиждень бібліотекаря

    У нашому закладі традиційно стартував тиждень бібліотекаря. Рогозою Л. В. запланувано ряд заходів, котрі висвітлюють актуальність книги та читання загалом у сучасному житті. Адже книга - це мудрість віків.       2 квітня у Міжнародний день дитячої книги Рогозою Л. В. разом з класоводом Донець Л. І. та учнями 2-го класу була організована екскурсія до шкільної бібліотеки. Діти підготували цікаві вислови та улюблені вірші про важливість книги.       Учні полюбляють відвідувати бібліотеку та з радістю дарують до неї книги. Адже книга - це міст у світ знань.

13:59 02.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора