A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Конкурс "Моя майбутня професія"

      Конкурс «Моя майбутня професія: планування і розвиток», який  проходить в рамках проекту «Моя кар’єра в Україні»  проводиться в Україні уже 4 роки та має на меті показати молодому поколінню можливий шлях розвитку кар'єри, надихнути їх свідомо обирати майбутню професію. Організатори конкурсу: Міністерство молоді та спорту, Центр «Розвиток КСВ» та Career Hub за підтримки Першого Українського Міжнародного Банку.

10:07 18.03.2019

Уроки Доброти

     В рамках Міжнародної акції - Уроки Добра в закладі було проведено ряд заходів. Класоводи та класні керівники виховували у дітей любов до добра, відповідальність до думки, важливість добромовлення та добромислення. Діти вчилися творити добрі справи, бути чуйними один до одного, милосердними  та відповідальними за свої вчинки та слова. Адже добро - це велика рушійна сила, яка змінить нас і світ в цілому.

14:50 15.03.2019

Весняна мозаїка

      Тема тижня, що минає для наших першокласників була "Весняна мозаїка". Розпочали вони його цікавою екскурсією "Як змінилися рослини навесні?". Продовжили виготовленням аплікацій "Первоцвіти". Закликаючи весну, виготовляли лелек та перелітних птахів із паперу. На завершення тижня діти отримали дипломи переможців та сертифікати учасників Всеукраїнської інтернет-оімпіади "На Урок".

11:50 15.03.2019

Сертифікат диктора

      Нещодавно учні 11 класу відвідали Київський університет культури. Цікаві розповіді студентів зацікавили юнаків та дівчат. А 9 березня відбувся творчий конкурс, в якому взяла участь Тукан Інна. Вона успішно склала творче випробування зі спеціальності диктор та ведучий телепрограм і отримала Сертифікат.

14:18 14.03.2019

Всеукраїнський конкурс "Садок вишневий коло хати"

      Учні нашого закладу беруть участь не тільки в шкільних та районних олімпіадах, а й у Всеукраїнських конкурсах. Так, учні 8 класу Пронченко Анна-Марія, Осаволюк Тетяна, Зборовська Анастасія та учень 6 класу Тютюнник Олександр взяли участь у Всеукраїнському конкурсі "Садок вишневий коло хати", спрямованому на поглиблення знань про життя й творчість Тараса Шевченка. Діти продемонстрували чудові результати, проявили інтелектуальні здібності, вміння самостійно мислити.

14:08 14.03.2019

Екскурсія в природу: «Як змінилися рослини навесні»

Класовод  Щука І.О.  разом з учнями 1-го класу провели незвичайний урок-екскурсію в природу:  «Як змінилися рослини навесні». Під час екскурсії учні з’ясували, які зміни відбулися в житті живої і неживої природи восени, та пригадали правила поведінки в природі.

14:02 12.03.2019

205-та річниця з Дня народження Т.Г. Шевченка.

        Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже багато років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад. У ці дні в нашому закладі проходили заходи до 205-ї річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка.       Т. Г. Шевченко для нас це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть. З чого черпають сили й надії. Ці весняні дні – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.      7 березня учні 11 класу поклали квіти та вшанували пам’ять видатного сина українського народу біля пам’ятника Великого Кобзаря на площі Т. Шевченка.

13:27 07.03.2019

Інсценізація уривка з твору Степана Васильчинка "В бур'янах"

      На завершення тижня української літератури був проведений конкурс читців-декламаторів творів Т. Г. Шевченка. Діти з задоволенням читали твори Кобзаря та вслухалися в кожен рядок його віршів.        Ніколаєва Н. Ф. підготувала та провела разом з 6-м класом  інсценізацію уривка з твору Степана Васильчинка "В бур'янах".

11:35 07.03.2019

Інсценізація уривка з твору "Тарасові шляхи"

        6 березня учителем Ніколаєвою Н. Ф. разом з учнями 6-го класу провела інсценізацію уривка з твору "Тарасові шляхи". Діти мали змогу стати ближче до життя Кобзаря.     Також відбулася тематична розважальна вікторина, де учні з захоплення працювали та відкривали для себе нові та цікаві  простори.  

16:27 06.03.2019

Розпочався тиждень української літератури

     З 4-го березня у закладі стартував тиждень української літератури "Вінок Кобзареві". Вчителі мовники Ніколаєва Н. Ф. та Тютюнник Г. В. підготували різні тематичні заходи. Була оформлена виставка творів Т. Г. Шевченка.      5 березня Тютюнник Г. В. разом з учнями 8-го класу провела усний журнал на тему "Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття". Де розглядали та обговорювали твори великого поета.

14:15 05.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора