A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Лист Святому Миколаю

Усі діти з нетерпінням чекають Миколая, адже саме в чарівну ніч на 19 грудня вони отримують подарунки. Святий Миколай приносить подарунки діткам усього світу, а особливо – слухняним. Звісно, доброму дідусю важко запам'ятати всі побажання, тому учні 3 класу написали Чудотворцю листи. Адже, окрім того, що листування з Миколаєм вносить елемент казковості, дитина зміцнює свою віру в чудо. При написанні листа вона також вчиться аналізувати своє життя, свої вчинки, свої бажання, обираючи найбажаніше і найнеобхідніше. Також це чудове поле для творчості, адже дитина його прикрашає, додаючи малюнки, аплікації тощо. Свої листи третьокласники вкинули у скриньку під час екскурсії до резиденції Святого Миколая.

15:14 16.12.2021

Досліджуємо скелет детальніше

Скелет - це один із найдосконаліших витворів природи. Архітектори вивчають його будову і користуються "кресленнями" окремих частин скелета, створюючи інженерні проекти. На уроці Я досліджую світ, учні 4 класу дізналися з чого складається скелет людини та яке значення для організму. З ватяних паличок виклали скелет людини та створили аплікацію. Учні з цікавістю вивчили значення кожної частини скелета та знаходжували кожну кістку в своєму тілі.

14:19 16.12.2021

Толерантність - запорука людяності. Ми - різні, але ми - рівні. Важливість толерантної поведінки у житті кожного

   "Толерантність - запорука людяності. Ми - різні, але ми - рівні. Важливість толерантної  поведінки у житті кожного." Саме під такою назвою був проведений практичним психологом закладу Сміщенко С. С.  Всеукраїнський позакласний захід, з учнями 7 класу, розроблений Міжнародним благодійним фондом Parimatch Foundation. 

10:47 15.12.2021

Акція:"Діти -дітям"

19 грудня в Україні відзначаються День Святого Миколая. Цілий рік діти з особливим нетерпінням чекають цього свята. Тому, що колись в давнину Святий Миколай започаткував добру традицію - таємно обдаровувати дітей подарунками.

11:50 14.12.2021

Відроджуймо українські традиції разом!

Щорічно 13 грудня українці святкують День Андрія Первозванного. З усього річного циклу свят воно вважається найбільш таємничим, а народні обряди походять ще від дохристиянського свята Калити. Тому учитель української мови та літератури Братченко У. В. провела урок у 5 класі, присвячений цьому дню. Школярі мали змогу ознайомитися із традиціями святкування, прикметами та розвагами . Метою уроку було виховати в дітей почуття патріотизму, гордості, любові до рідного краю; спонукати учнів до усвідомлення необхідності знати культуру, звичаї свого народу.

16:52 13.12.2021

Насильству немає виправдання

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його.

13:25 10.12.2021

Міжнародний день прав людини

10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини що заснований  за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. Вчитель історії Коломієць В. М. разом з учнями 10 класу здійснили "Подорож країною Закону і права", де учні дізналися про прийняття "Декларації з прав людини", яка стала першим та одним із важливих  світових документів, що сформував положення про права. В своїй доповіді підсумовуючи, і наводячи історичні факти минулого, вчитель наголосив, що "Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави"

13:21 10.12.2021

Не залишаймо без уваги жодної дитини

     Щорічно з 25 листоада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція "16 днів проти насилля" з метою привернення уваги до проблем подолання насильства, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

10:13 10.12.2021

Скажи "ні" насиллю!

9 грудня у 6 класі було проведено годину спілкування на тему "Скажи "ні" насиллю!", на якій дітей було ознайомлено з правами людини, пояснено поняття "насильство", "види насильства" та як протистояти йому. Діти прослухали та обговорили притчу "Все залишає свій слід", виконали тренінгові вправи, грали в інтерактивні ігри, створили коло ідей "Як зупинити насильство". 

17:19 09.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора