A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Національний урок з безпеки дорожнього руху « Безпечна дорога додому»

Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.    З метою запобігання травматизму внаслідок дорожньо- транспортних пригод та привернення уваги молоді та педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах 19 листопада 2021 року в закладі проведений Національний урок з безпеки дорожнього руху « Безпечна дорога додому».

12:50 19.11.2021

Година спілкування на тему: Безпека дорожнього руху- це життя!"

18 листопада у 6 класі було проведено годину спілкування на тему: "Безпека дорожнього руху-- це життя!". Учні переглянули відео з теми, повторили правила дорожнього руху, зокрема: правила безпеки при переході вулиці, типи перехресть та правила переходу дороги на перехрестях, дорожні знаки, ознайомились з правилами поведінки пасажира в автомобілі та після висадки з транспорту, основними видами ДТП та правилами поведінки під час ДТП.

14:33 18.11.2021

Твій друг світлофор

Три світла в світлофора, І кожен з них наказ дає. Червоне світло каже:-Стій! А жовте:-Ще не можна! Зелений каже:-Йди мерщій! І слухається кожний! З учнями 2 класу було проведено годину : "Твій друг світлофор". Розігрувалися життєві ситуації, чи уважний я на дорозі, повторювали прававила дорожнього руху, моделювали світлофор. Метою нашого заняття було розширити свої знання щодо правил дорожнього руху та дізналися про призначення світлофора.

14:29 17.11.2021

Правила водіння мотоцикла, мопеда, скутера

В рамках  Тижня безпеки дорожнього руху 17 листопада класним керівником 11класу Кривенко Т.В. було проведено класну годину на тему "Правила водіння мотоцикла, мопеда, скутера". Учні дізналися, які дозвільні документи необхідно мати водіям названих транспортних засобів, з якого віку дозволено володіти даними ТЗ, яку швидкість розвивати в межах міста та які штрафи чекають за недотримання ПДР. Власники мопедів також показали неабиякі знання з правил водіння.

14:24 17.11.2021

Квест"Абетка пішохода"

17 листопада було проведено квест"Абетка пішохода", в рамках тижня "Безпека дорожнього руху".

14:14 17.11.2021

Правила дорожнього руху знай і завжди їх пам'ятай

17 листопада до тижня безпеки дорожнього руху в 5 класі було проведено бесіду з елементами вікторини. Бесіда була спрямована на повторення учнями правил пішоходів, велосипедистів, мотоциклістів, пасажирів, водіїв. Щоб закріпити набуті знання була проведена вікторина. Діти розвивали своє мислення, мовлення, пам'ять, навички поведінки на дорозі.

14:12 17.11.2021

Безпека дорожнього руху - це життя!

Виховання у юних учасників дорожнього руху правил поведінки на дорозі – одне з головних завдань школи. У рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху до учнів 3 класу завітали представники патрульної поліції  - молодший лейтенант Савчук В.С. та лейтенант поліції Шеремета Д.І.. Вони розповідали юним пішоходам про безпечну поведінку на дорозі,  провели бесіду і ознайомили школярів з місцями безпечного переходу проїжджої частини дороги, із дорожніми знаками, закріпили і актуалізували знання учнів про дорожній рух і правила безпечної поведінки на вулицях. На кінець зустрічі діти мали можливість побувати у ролі поліцейського, тримаючи у руках справжній жезл.

14:10 17.11.2021

Толерантність починається з мене. Ми різні - ми рівні!

  Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідань, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

14:58 16.11.2021

Безпека на дорогах очима дітей

16 листопада 2021 р. учні шостого класу взяли участь у конкурсі малюнків на тему: ,,Водій та пішохід'', ,,Увага-діти на дорозі.''

14:55 16.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора