A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

УРОК З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

Як відрізнити фейк від правди? Чому поширюються фейки? Як себе захистити від неправдивої інформації? Як реагувати на різноманітну інформацію? Це ті питання, котрі для дитини є пізнавальними та важливими для майбутнього. Тема медіаграмотності є актуальною для сьогодення, адже у час передових технологій, коли починаючи ще з раннього дитинства, діти знайомляться з гаджетами та  починають ширше їх використовувати в повсякденному житті. Спочатку для ігор та перегляду відео, а пізніше у навчанні та роботі. 

13:32 07.05.2021

Урок звитяги

6 травня в 6 класі була проведена година спілкування "Урок звитяги", на якій учні читали виразно поезії, присвячені героїзму воїнів під час Великої Вітчизняної війни.

12:48 07.05.2021

Прикрашаємо територію закладу

   Лавки є одним із декоративних елементів ландшафтного дизайну. Вони прикрашають сади й парки і є важливою складовою загального вигляду території. Сьогодні популярними є дерев’яні лавки, оскільки вони красиві та виготовляються з екологічно чистих матеріалів. Правильно спроектовані та встановлені лавки створюють комфортні умови для відпочинку.

12:35 06.05.2021

Лепбук "Великдень"

З пробудженням природи від зимового сну на нашій землі, в Україні, починається цикл народних весняних свят. Ці свята пов’язані зі стародавніми віруваннями, звичаями.    Головним святом весняного циклу є Великдень. Великдень – одне з найбільших й найшановніших після Різдва християнських свят. Воно приурочене  воскресінню Хреста. А в сиву давнину наші предки  відмічали на Великдень свято язичницького бога Сонця Ярила. Традиції з роками змінюються, нічого не поробиш.  Але й зараз до свята готуються заздалегідь – печуть паски, роблять крашанки й писанки. Щоб більше дізнатися про свято учні 2 класу, разом з класоводом Андріяш І.В., виготовили лепбук «Великдень». Дізналися про походження свята, види пасхальних яєць, про 7 головних символів Великодня, грали в дидактичну гру "Зроби писанку" та "Великодній кошик", читали великодні прислів’я та приказки і вірші про Великдень.

15:29 30.04.2021

Великодня підставка для писанок

          Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли всі  слідують традиціям і вірять у диво. 

13:14 30.04.2021

STEM технології на уроках математики

Упровадження STEM-освіти є одним із шляхів інноваційного розвитку математичної освіти. Вона охоплює різні освітні галузі природничих наук, інженерії, технологій та програмування, тобто забезпечує всебічну підготовку для здобуття сучасних професій: ІТфахівців, інженерів, програмістів та інших. Мету шкільної освіти з позиції компетентнісного підходу має бути спрямовано на конкретний результат освіти:

13:11 30.04.2021

Переможці військово-патріотичної гри «Джура»

Щорічно, з метою формування в учасників освітнього процесу лідерських якостей, обміну передовим педагогічним досвідом в закладах освіти проводиться Обласний етап Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура).  

10:58 29.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора