A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Як відрізнити конфлікт від булінгу

Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 7-го класу було проведено заняття з елементами тренінгу на тему "Як відрізнити конфлікт від булінгу". Під час уроку діти ознайомилися та навчилися розрізняти  поняття конфлікт та булінг. Роглянули шляхи вирішення складних ситуацій. Випрацьовували варіанти правильної поведінки під час булінгу.

18:56 29.09.2021

Національний урок пам`яті

Бабин Яр ... Наш біль.... Наша пам’ять. Одна з найстрашніших сторінок літопису зла та страждань, написана людською кров’ю. 29 вересня вчителем історії Коломійцем В. М. для учнів 10 класу був проведений урок пам’яті приурочений 80-роковинам великої трагедії Бабиного Яру. На уроці Василь Миколайович розкрив сутність трагедії Голокосту в Україні та висвітлив тему розстрілів у Бабиному Яру. Національний урок пам’яті покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення учнів до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. Бібліотекар Рогоза Л. В. презентувала учням книгу нашої землячки Докії Гуменної "Хрещатий Яр" Авторка розповідає про трагічні долі євреїв в окупованому Києві і ті виклики, що привніс Голокост в українське суспільство. З особливою теплотою в романі відтворено життєву історію приятельки Мар’яни єврейки Рози. Також було презентовано книгу Стефана Брухфельда та Пола Левіна "Перекажіть це дітям вашим..." Книга про голокост в Європі. До книги включені написані Ігорем Щупаком два розділи, присвячені історії євреїв України та подіям Голокосту.

14:43 29.09.2021

Міфи народів світу

Учні 6 - го класу завершують вивчати тематичний блок: "Міфи народів світу".

14:11 28.09.2021

Відзнака до Всеукраїнської акції-флешмоб «Україна назавжди»

День Незалежності - велике державне свято, яке громадяни нашої країни відзначають щорічно. Саме тому з метою формування у підростаючого покоління національно-культурної ідентичності, національно-патріотичного світогляду, активної громадянської, державницької позиції та почуття власної гідності у сфері національно-патріотичного виховання. Наш заклад долучився до Всеукраїнської акції-флешмоб «Україна назавжди» , присвячений 30 -й річниці  Незалежності України,та отримали грамоту Українського державного центру національно- патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

12:23 27.09.2021

Скажи булінгу НІ!

   Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. спільно з соціальним педагогом Грибом В. П. та класоводом 4-го класу Щукою І. О. було проведено спільне заняття з елементами тренінгу на тему: "Скажи булінгу НІ! ".

15:00 23.09.2021

Лепбук на тему «Зупинимо булінг разом»

Під час Всеукраїнського тижня з протидії булінгу учні 3 класу разом з класоводом  Андріяш І.В. виготовили лепбук на тему «Зупинимо булінг разом». Це дало їм змогу ознайомитися з лексичним значенням слова, його видами та проявами. Діти вчилися розпізнавати булінг і дружні піддражнювання. Розвивали навички конструктивного вирішення конфліктних ситуацій та толерантного спілкування.

14:00 23.09.2021

"Стоп булінг"

"Стоп булінг" актуальна тема сьогодення, саме тому заступником з виховної роботи Шевчук Ю.В. була проведена виховна година  для учнів 7 класу. Під час заходу йшлося  про соціально-психологічні причини виникнення булінгу у шкільному середовищі, про  його прояви серед неповнолітніх,  передумови  булінгу, причини проявів насильства. На занятті використовували наступні форми роботи: обговорення казки , перегляд  тематичного відео, різноманітні вправи. 

15:32 22.09.2021

Стоп булінг!

З 16.09 по 23.09 у Жашківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів No 5 проходить тиждень протидії булінгу «Стоп булінг!»

15:26 22.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора