A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Всенародний день батька

Шанування батьків – один з найсвятіших обов’язків людини. Батьки нас зростили, виховують, навчають добра, леліють, люблять і як не відплатити їм пошаною, любов’ю, ласкою і допомогою. Наші батьки – це мама і тато, дідусь і бабуся. І саме  «Всенародний день батька» -  свято поваги та вдячності всім татусям, які піклуються про своїх дітей. У цей день тати з усього світу отримують привітання, квіти та різні подарунки від своїх люблячих дітей. Так, учні 3 класу ще раз підкреслили значимість своїх татусів, вітаючи їх у цей день найкращими словами та листівками. А ще дізналися із пізнавального відеоролика, коли відзначають свято, історію його виникнення та які існують традиції святкування в різних країнах світу.

13:26 20.09.2021

Зупинемо булінг разом

З учнями 2 класу проведено годину спілкування "Зупинено булінг разом". Учні дізналися, що таке булінг, як з ним боротися. Переглянули відео про булінг, розігрували життєві ситуації, які приводять до булінгу. Дізналися телефони довіри, куди потрібно звертатися, якщо хтось намагається когось образити.

12:28 20.09.2021

Учні 1 класу творчо створили власну затишну осінь

Якою буває осінь? Теплою. Золотою. Туманною. Яблучно-коричною. А ще осінь, як жодна інша пора року, буває креативною. Саме восени під ногами та на відстані витягнутої руки можна знайти силу-силенну матеріалу для створення красивих та цікавих виробів. Учні  1 класу творчо створили власну затишну осінь. 

11:18 20.09.2021

Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки

17 вересня практичним психологом закладу Сміщенко С. С. та соціальним педагогом Грибом В. П. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки" в рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Учні 6-го класу ознайомилися з важливою інформацією та аспектами по булінгу, активно вели бесіду, ставили питання. Одним з цікавих та захопливих моментів стала робота з лепбуком , де учні мали можливість закріпити свої знання по темі, вчитися співпрацювати в групі, розвивати навички комунікації, відповідально ставитися до спільної роботи. На закінчення було проведено вправу "Рука допомоги", під час якої діти обгрунтували думки щодо правильної поведінки при булінгу (як жертва та учасник), до кого звертатися, як загалом реагувати у складних ситуація. Саме такі заняття є профілактичними для школярів, вони формують свідоме сприйняття себе та оточуючих, також допомагають у подальшому навчитися запобігати конфліктних ситуацій, знаходити вихід та не боятися звернутися за підтримкою та допомогою до інших.

16:44 17.09.2021

Зупинімо булінг разом

     З 16 по 23 вересня у Жашківському ЗЗСО І -ІІІ №5 проходить тиждень протидії буліну "Стоп булінг!". Зокрема, 17 вересня класний керівник 9- го класу Братченко У. В. провела виховну годину на тему: "Зупинімо булінг разом". 

16:01 17.09.2021

Як збирати павутиння?

Як збирати павутиння? Відповідь на це запитання учні 3 класу, разом з класоводом Андріяш І.В., шукали на уроці «Я досліджую світ». Їм вдалося зібрати чудове мереживо, яке сплітають павучки, використовуючи чорний картон, балончик білої фарби та лак для волосся,. Відшукавши павутиння і переконавшись, що на ньому немає павучка, потрібно легенько набризкати фарбу на нього, почекати, доки фарба підсохне і, тримаючи картон позаду, легенько зняти мереживо. Щоб зафіксувати - можна збризнути роботу лаком для волосся. Ось і весь секрет.

14:18 16.09.2021

Олімпійський урок в закладі

14 вересня в рамках Олімпійського тижня в закладі було проведено Олімпійський урок.  На захід був запрошений Дмитро Володимирович Мазур, директор дитячо-юнацького клубу фізичної підготовки, дворазовий чемпіон світу з пауерліфтингу, чемпіон України з перетягування канату. Діти з цікавістю слухали розповідь Дмитра Володимировича про історію спорту  Жашківщини, його особисті досягнення, із захопленням приміряли  його нагороди. Хочеться вірити, що після таких зустрічей  спортивна сім'я міста стане більшою.

09:05 15.09.2021

Тиждень фізичної культури

 Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією в нашому закладі стало проведення тижня фізичної культури і спорту, свята всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів.

14:42 14.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора