A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Кібербулінг  або агресія в Інтернеті

Небезпека чекає нас в інтернеті навіть у звичайних, на наш погляд, життєвих ситуаціях. Прогрес - явище різнобічне, яке разом з користю і розвитком несе нові ризики та проблеми. Один із прикладів такої проблеми - кібербулінг. Це досить нове поняття для нашої країни, воно прийшло до нас із Заходу разом із чатами і соціальними мережами.

15:22 22.09.2021

Змінюй в собі негативне ставлення

На годині спілкування "Змінюй в собі негативне ставлення" учні 7 класу обговорювали питання поводження у шкільному колективі. Девізом стали слова: "У кожної людини є право- любити іншого,або не любити, поважати, або не поважати... Але ні у кого немає права бити людину по обличчю- нехай навіть просто словесно".

10:51 22.09.2021

Мир у нашому серці

 21 вересня за ініціативою ООН громадськість відзначає Міжнародний день миру. Адже для сьогодення у сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія.

15:46 21.09.2021

Мир очима дітей

Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході України. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина. Щоб привернути увагу дітей до питання важливості миру в рамках Всеукраїнської кампанії «Голуб миру» та марафону «Діти за мир, за єдину Україну» з  учнями 3 класу, класоводом Андріяш І. В., було проведено годину спілкування на тему «Мир очима дітей». В ході заходу діти переглянули відео про важливість миру на Землі та висловили свої думки, що для кожного з них означає слово «Мир», записавши їх на паперових символічних голубах.

14:43 21.09.2021

Зупинимо булінг разом

В рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу 20 вересня в 11 класі класним керівником Кривенко Т. В. було проведено класну годину "Зупинимо булінг разом". Учні взяли активну участь в обговоренні даної теми, зокрема в питаннях ознак, видів булінгу, порад його жертвам, відповідальності булерів та їх батьків.

16:05 20.09.2021

Всенародний день батька

Шанування батьків – один з найсвятіших обов’язків людини. Батьки нас зростили, виховують, навчають добра, леліють, люблять і як не відплатити їм пошаною, любов’ю, ласкою і допомогою. Наші батьки – це мама і тато, дідусь і бабуся. І саме  «Всенародний день батька» -  свято поваги та вдячності всім татусям, які піклуються про своїх дітей. У цей день тати з усього світу отримують привітання, квіти та різні подарунки від своїх люблячих дітей. Так, учні 3 класу ще раз підкреслили значимість своїх татусів, вітаючи їх у цей день найкращими словами та листівками. А ще дізналися із пізнавального відеоролика, коли відзначають свято, історію його виникнення та які існують традиції святкування в різних країнах світу.

13:26 20.09.2021

Зупинемо булінг разом

З учнями 2 класу проведено годину спілкування "Зупинено булінг разом". Учні дізналися, що таке булінг, як з ним боротися. Переглянули відео про булінг, розігрували життєві ситуації, які приводять до булінгу. Дізналися телефони довіри, куди потрібно звертатися, якщо хтось намагається когось образити.

12:28 20.09.2021

Учні 1 класу творчо створили власну затишну осінь

Якою буває осінь? Теплою. Золотою. Туманною. Яблучно-коричною. А ще осінь, як жодна інша пора року, буває креативною. Саме восени під ногами та на відстані витягнутої руки можна знайти силу-силенну матеріалу для створення красивих та цікавих виробів. Учні  1 класу творчо створили власну затишну осінь. 

11:18 20.09.2021

Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки

17 вересня практичним психологом закладу Сміщенко С. С. та соціальним педагогом Грибом В. П. було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Протидія булінгу. Правила безпечної поведінки" в рамках Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Учні 6-го класу ознайомилися з важливою інформацією та аспектами по булінгу, активно вели бесіду, ставили питання. Одним з цікавих та захопливих моментів стала робота з лепбуком , де учні мали можливість закріпити свої знання по темі, вчитися співпрацювати в групі, розвивати навички комунікації, відповідально ставитися до спільної роботи. На закінчення було проведено вправу "Рука допомоги", під час якої діти обгрунтували думки щодо правильної поведінки при булінгу (як жертва та учасник), до кого звертатися, як загалом реагувати у складних ситуація. Саме такі заняття є профілактичними для школярів, вони формують свідоме сприйняття себе та оточуючих, також допомагають у подальшому навчитися запобігати конфліктних ситуацій, знаходити вихід та не боятися звернутися за підтримкою та допомогою до інших.

16:44 17.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора