A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Утвердження в образі Шерлока Холмса сили інтелекту та моральних якостей на основі твору А. К. Дойля "Пістрява стрічка"

"Утвердження в образі Шерлока Холмса сили інтелекту та моральних якостей на основі твору А. К. Дойля "Пістрява стрічка"" саме під такою назвою пройшов інтегрований урок у 7 класі з учителем зарубіжної літератури Братченко У. В. та практичним психологом закладу Сміщенко С. С. 

17:26 23.02.2022

Незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення

23 лютого в 11 класі нашого закладу було проведено класну годину на тему «Незнання законів не звільняє від відповідальності за їх порушення» за участю фахівців Жашківського бюро правової допомоги Черей Ірини Ігорівни та Лавренюк Алли Юріївни. Учні згадали деякі положення з основ правознавства та почули багато нового від фахових юристів. Бесіда була довірливою та цікавою. Майбутні випускники отримали відповіді на безліч важливих запитань.

17:24 23.02.2022

Я люблю рідну мову

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

16:56 22.02.2022

День рідної мови

Найбільше і найдорожче добро кожного народу — це його мова, та жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя і свої сподіванки, розум, досвід, почування. 

14:00 21.02.2022

Міжнародний день рідної мови

21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови.Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

13:57 21.02.2022

Бібліотечний урок «Небесна сотня: Герої не вмирають»

На пам’ятник Небесній Сотні Сльозою творчою плачу, Хай слово, мовлене сьогодні, Запалить і мою свічу. Таку болючу і гарячу, Таку безвимірно сумну – Вся Україна - Мати плаче… Сльозою ж не спинить війну! Тетяна Домашенко 20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Пам'ятний день встановлено указом Президента України 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні. До Дня Героїв Небесної Сотні для учнів 6 класу було проведено бібліотечний урок «Небесна сотня: Герої не вмирають» Класний керівник Ковалик В.С. розповіла учням про трагічні події Майдану. Бібліотекар Рогоза Л. В. познайомила дітей з поезією Тетяни Домашенко . Уперше Небесною сотнею полеглих учасників акцій протесту назвала поетеса Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року. Нікого не залишає байдужою поезія Тетяни Домашенко. Адже вона про наших сучасників, про історичні доленосні події в Україні. Й одразу приходить усвідомлення що саме нашому поколінню випала велика честь творити майбутнє України. Діти поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані, з цікавістю ознайомились з книгою «Слово Майдана». Хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

10:47 21.02.2022

День рідної мови

     21 лютого ми відзначаємо День рідної мови.     Україна… Рідний край… Рідна мова… Скільки почуттів з’єдналося в цих словах, скільки ніжності, любові та ласки! Що може бути для людини дорожчим за рідну мову? Адже мова народу- це не просто звуки. Мова – це душа народу, це його трепетне серце.     Скільки на землі мов? Скільки народів- стільки й мов. Для кожного народу своя мова- найкраща, але ніхто не заперечуватиме, що українська мова за милозвучністю і співучістю- одна з найкращих . ЦЕ визнали ще в 1928 році в Парижі на конкурсі мов. Ми, українці, пишаємося своєю мовою, її мелодійністю, чистотою та багатством звуків.     Сьогодні учні 2 класу з класоводом Павлюк І.Ф. провели годину спілкування «Мова-духовне багатство народу». Діти з задоволенням розповідали вірші українських поетів, присвячених нашій рідній мові, розгадували загадки, створювали асоціативний кущ , працювали в групах, складали прислів’я про мову. Метою проведення такого заходу є: донести до учнів красу і багатство української мови; збагатити знання про рідну Україну, поповнити словниковий запас дітей, розвивати зв’язне мовлення, виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, бути патріотами своєї держави.

13:15 18.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора