A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Безпечна поведінка дітей у воєнний час

24 травня було проведено онлайн зустрічі учнів закладу з  фахівцями ДСНС України. Рятувальники акцентували увагу дітей на поведінці при виявленні предметів, схожих на вибухонебезпечні, невідомих пакетів, «іграшок» на вулиці, алгоритм дій в таких випадках та на тому, що категорично заборонено робити з подібними знахідками. Розповіли про роботу піротехнічного підрозділу при виявленні ВНП, розмінування територій, спеціалізований пошук та знищення боєприпасів.

13:01 24.05.2022

Вишиванка духу та незламності

Як кажуть: "Вишиванка – свого роду генетичний код української нації, який об’єднує нас з кожним роком з новою силою. Вишиванка – символ приналежності до роду, який також є оберегом кожного українця та символізує любов, сім’ю, вірність, батьківщину, благополуччя, процвітання, зберігає коріння, ідентичність." Саме тому , практичним психологом закладу Сміщенко Світланою Станіславівною, протягом тижня, було організовано та проведено арт-терапевтичну роботу з педагогами, об'єднавши нашу дружню шкільну родину до відзначення Дня Вишиванки. Адже для українців вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне і святе. 

16:07 19.05.2022

Вишиванка - твій генетичний код

Вишивка – це один із найдавніших та найпоширеніших видів народної творчості. За допомогою вишивки звичайний шматок домотканого полотна перетворювався у витвір мистецтва.

15:04 19.05.2022

Онлайн- вікторина "Всесвітній день вишиванки"

 Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, вона є символом здоров'я, а також щасливої долі, вірності та любові. Вишиванка є одним із головних атрибутів українського народу, котрий пройшов через покоління та став сімейним оберегом, святинею. Тому в Україні розпочали щорічно відзначати - День вишиванки, котре не має постійної дати, а святкується у третій четвер травня.

13:57 19.05.2022

Флешмоб " Вишиванка - душа мого народу"

Я встану рано-вранці, на світанку, Як спалахне на квіточці роса. Вдягну найкращу в світі вишиванку І оживе, засвітиться краса    Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров`я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам`яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління , з роду в рід -  як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до України. Жашківський  ЗЗСО І-ІІІ ст.√5 щиро вітає всіх українців з ДНЕМ ВИШИВАНКИ !!! Україна - це модно ! Україна -це круто ! Україна понад усе !!! ЄДНАЙМОСЯ ДРУЗІ, ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ НАШОЇ ВИШИВАНОЇ УКРАЇНИ!

11:58 18.05.2022

Зустріч з майбутніми першокласниками

    Початок нового навчального року – це дуже відповідальний час для вчителя та батьків. Особливо, якщо вони готують до школи дітей, яких треба поступово привчати до навчальних навантажень та режиму.

08:37 12.05.2022

День Європи

9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності святкується День Європи. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року. Цей день для українців є особливим, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи Саме тому ,класними керівниками нашого закладу були проведені тематичні виховні години . Тому що нині, як ніколи, важливо формувати розуміння того, що наша держава належить до європейського спільного дому. Європейський вибір України – це запорука її розвитку і альтернативи цьому вибору немає. Україна пройшла довгий і тернистий шлях щоб довести ідею, стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. Таким чином учні розширили та збагатили свої знання про важливість цієї дати, зрозуміли, що так країна та кожен з нас робить крок вперед у достойне та світле майбутнє.

11:31 09.05.2022

День матері

  День Матері в Україні відзначається в другу неділю травня. Неможливо посперечатися з тим, що це свято — свято вічності. З покоління в покоління для кожного мама — найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, скільки б приводів для цього не придумали, зайвими вони не будуть ніколи.

12:00 06.05.2022

Всеукраїнська акція " Сади Перемоги"

Враховуючи події, які відбуваються в нашій державі в умовах воєнного стану, наполегливу боротьбу всього Українського народу з окупантом, з метою наближення всіх нас до перемоги  у рамках Всеукраїнської акції "Сади Перемоги"  в нашому закладі була організована висадка дерев та кущів ,а також посаджена квасоля, на ділянці закладу.

11:39 27.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора