A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Всеукраїнська краєзнавча акція "В традиціях високої звитяги"

Протягом липня-вересня 2022 року проходила Всеукраїнська краєзнавча акція учнівської молоді «В традиціях високої звитяги», яку організували та провели Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

16:31 20.10.2022

Велопробіг на підтримку ЗСУ «Віримо! Зможемо! Переможемо!»

 14 жовтня, у рамках заходів з нагоди Дня захисників і захисниць України, Українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня міста Жашків, відбувся благодійний велопробіг на підтримку ЗСУ. Команда нашого закладу у складі учителів Сухоносової Н. П., Приймак С. В., Стефанської А. Ю., Гавриляк Т. П., Коваль О. М. та лідера учнівського самоврядування Андрікевича Артура взяла активну участь у велопробігу. Учні та колектив нашого закладу долучились до акції збору благодійних грошових внесків "Діти Жашківщини на підтримку ЗСУ ". Завдяки донатам учасників акції вдалося зібрати 9000 грн. Дякуємо воїнам на передовій, за можливість жити й працювати під мирним небом. Миру всім, любові і добра!

17:14 14.10.2022

Віртуальна дошка подяки від дітей захисникам України

До Дня захисників і захисниць України, який відзначається 14 жовтня, Жашківський ліцей №5 долучився до загальноукраїнської ініціативи «Віртуальна дошка подяки від дітей захисникам України»,   яка спрямована на підтримку воїнів України, які є прикладом мужності та відваги для дітей.  Захисники і захисниці, доземний уклін вам за вашу відвагу і мужність! Бажаємо якнайшвидшої перемоги нашій державі та повернення до рідних живими і неушкодженими! Разом до Перемоги!    Все буде Україна!   https://padlet.com/pditinu/hlpztgb9ctun9s9k          

12:22 14.10.2022

День захисників і захисниць України

14 жовтня ми відзначаємо День захисників і захисниць України. Це завжди особливе свято, а цьогоріч – і поготів. Насправді підтримати наших воїнів можуть усі, навіть наймолодші школярики. Бо справа не лише у грошах, мова йде також про моральну підтримку, що не менш важлива. Ось і учні 4 класу на честь свята привітали всіх, хто носить високе звання захисника України! Пам'ятаймо, що головне не цінні подарунки, а щира подяка. Зважаючи на те, що саме ці люди боронять нас від російських загарбників, не зайвим буде подякувати їм та поздоровити з цією особливою датою!

12:20 14.10.2022

ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

До Дня захисника України з учнями 3-го класу в онлайн-форматі проведено конкурс малюнків "З Україною в серці". Це свято пов'язане з розвитком війська від часів Русі. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних Сил України, які сьогодні боронять нашу землю від російської країни агресора. На підтримку нашим воїнам було і проведено цей конкурс. Діти старанно виконували свої роботи, вкладали частинку свого серця, щоб наблизити перемогу.

10:01 14.10.2022

Урок Звитяги

На виконання листа Управління освіти і науки Черкаської ОДА №8036/02/11-01-30 від 11.10.2022року та на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, у закладі 13 жовтня учителем предмета «Захисту України», Коломійцем Василем Миколайовичем було проведено “Уроку звитяги” з учнями 11 класу, метою якого було відзначення здобутків українського війська починаючи зі збройної агресії російської федерації на Сході України до подій сьогодення.

15:21 13.10.2022

Історико - краєзнавча конференція учнівської молоді

 6-7 квітня відбулася VІI Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття».     Організаторами конференції є Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради разом з Українським державним Центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.     В цей складний для нашої держави час тематика конференції надзвичайно актуальна. Підтвердженням цього стало представництво юних дослідників майже з усієї України (22 регіони, 250 учасників).     Вже традиційним є те, що активними учасниками такого заходу є учні нашого закладу - Маковецька Ірина, Левченко Анастасія, Федорова Дар’я, Романюк Єлизавета – учениці 10 класу Жашківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №5 (науковий керівник Іванько Г.В., учитель історії).     Робота конференції здійснювалася у чотирьох секціях: Державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи Історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності Культура як духовна складова пошуку шляхів само ідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями. Всього під час роботи секцій було представлено 54 дослідження юних пошуковців з усіх куточків України. Збірник тез представлених робіт можна завантажити за посиланням: https://ckoblsutur.ucoz.ua/1_2022/tezi_7_konferencija.pdf Дякуємо юним науковцям та їхнім керівникам, бажаємо подальших наукових досягнень!

13:59 07.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора