A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Сертифікат учасника ІІ Міжнародного уроку доброти

З 4-6 жовтня 2021 року наш заклад традиційно  долучився  до проведення ІІ Міжнародного уроку доброти «Гуманне ставлення до тварин», присвяченого Всесвітньому дню захисту тварин, який був проведений у 1-11 класах, та отримали сертифікат від БО “БФ “Щаслива лапа” .   Діти  з любов’ю розповідали про своїх домашніх улюбленців, а також як вони підтримують безпритульних пухнастих друзів. Такі заходи дарують дітям гарний настрій та виховують відповідальне і турботливе ставлення до тварин, вчать допомагати і любити чотирилапих. Дбайте про здоров'я ваших чотирилапих друзів! Не будьте байдужими! Виховуємо гуманне та відповідальне ставлення до тварин! Разом ми робимо цей світ кращим!

16:47 08.11.2021

Бактерії навколо нас. Урок по-сучасному

Використання дидактичних ігор є актуальним. Цей досвід дає змогу вирішити головну проблему перед сучасною школою - небажання дітей вчитися, велика інформаційна завантажені та. Тому вчитель біології, Стефанська А.Ю., разом із учнями 6-го класу при вивчені теми "Бактерії" задіяла декілька методик. 

15:51 08.11.2021

Унікальність відбитків пальців

Візерунок ліній на подушечках пальців кожної людини унікальний. Саме тому відбитки пальців є точним способом визначення особи. На уроці Я досліджую світ, учні 4 класу разом з класоводом Щукою І.О. перевіряли і досліджували унікальність своїх відбитків. Ознайомились з новим поняттям "дактилоскопія", та провели власне розслідування в ролі Шерлока Голмса.

15:44 08.11.2021

Учні побували у ролі роботів на уроках англійської мови

Сьогодні учні 1 класу разом з вчителем англійської мови Гавриляк Тетяною Петрівною були у ролі роботів та виконували різні команди "сідай","вставай", "відкрий","закрий".До діток на урок завітав смайлик,який допомагав школярам вивчати іноземну мову.Крім того,школярі грали у веселу гру "Good-bye", повторюючи вивчені цифри.

14:39 08.11.2021

І етап Міжнародного мовно - літературного конкурсу ім. Т. Г. Шевченка

З метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованих дітей, виховання в молодого покоління поваги до мови і традицій 5 листопада в 5 - ому класі було проведено І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Т.Г. Шевченка.

16:30 05.11.2021

I етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім.Т.Г.Шевченка

     З  метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка,  виявлення  творчо  обдарованої  молоді,   розвитку   її потенціалу,  виховання  у  молодого  покоління  поваги  до  мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні 2 листопада 2021року у 6 класі проведено I етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Організовано такі заходи: віртуальна подорож Шевченківськими місцями. Вчитель Яремчук Н.І. ознайомила з можливостями віртуальних екскурсій (3D) Шевченківськими місцями: у Керилівку, Будище, Моринці, Канів, Київ, Вільно та ін. Зокрема учні відвідали: Національний музей Тараса Шевченка (м. Київ), Шевченківський національний заповідник (м. Канів), Батьківщина Тараса Шевченка: село Моринці, Батьківщина Тарасаа Шевченка: село Шевченкове (Керилівка) та інші визначні місця, де перебував поет за життя (у рамках проекту телеканалу 1+1 «Таємниці генія Шевченка»).     Учні виконали завдання I етапу мовно-літературного конкурсу імені Т.Г.Шевченка: літературознавчу вікторину «Чи знаю я Шевченка» та складали розповідь у жанрі оповідання на тему «Допитливість малого Тараса».       За результатами конкурсу 1 місце посів Андрікевич Артур.     Провівши шкільний етап Конкурсу, ми вкотре переконалися в значимості постаті Великого Кобзаря в українській та світовій літературі. Шевченко вічно житиме в наших серцях.

14:56 03.11.2021

Досліджуємо разом. Виявлення каротину

На уроках Я досліджую світ, учні 4 класу разом з класоводом Щукою І.О. досліджували що ж забарвлює плоди в оранжевий колір. Провівши дослід учні збагатили знання про користь плодів, навчились виявляти каротин у гарбуза та моркви, зрозуміли значення бета-каротину для людини.

14:53 03.11.2021

Барви осені у житті другокласників

Листопад. Останній місяць осені. Вона продовжує чарувати нас своєю красою.То листочок з дерева скине, то рясного дощику пошле. І кожен насолоджується її красою по своєму. Ось і учні 2 класу вбачили барви осені кожен по різному. Про що свідчать наші світлини.

14:50 03.11.2021

Благодійна акція «Монетки дітям»

Монети номіналом 25 копійок вже майже рік не є платіжними й вилучаються з обігу. За ініціативою Національного банку та благодійного фонду Таблеточки з 1 вересня було оголошено всеукраїнський збір монет.   Сьогодні ми не можемо залишатися осторонь соціальних проблем. Особливо важливо залучати дітей до допомоги іншим. Завдання дорослих – показати дітям, як можна допомагати тим, кому це потрібно. Навчити дітей бути відповідальними та чуйними зараз і в майбутньому.   Ця акція – чудовий привід  показати дітьми  те, що в житті бувають різні ситуації, що є ті, кому ми можемо допомагати легко і швидко. Саме тому, в нашому закладі відбулася Благодійна акція «Монетки дітям», аби у простий спосіб зібрати монети, щоб перетворити їх на потужну допомогу для сотень онкохворих діток. Наша шкільна родина об'єднала сили заради майбутнього українських дітей!  

14:48 03.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора