A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Міжнародний день грамотності

Міжнародний день грамотності - один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 8 вересня. Рівень грамотності населення - один із критеріїв, який відрізняє прогресивне суспільство від примітивного. Дослідження показали, що на сьогоднішній день у світі близько 860 мільйонів дорослих людей неграмотні. Також відомо, що 100 мільйонів дітей у всьому світі не навчаються в школі. ЮНЕСКО вважає грамотними людей, які здатні прочитати і написати, а також зрозуміти просте речення. На думку фахівців грамотність починається з уміння читати. Читати треба завжди і всюди. Якщо людина читає 11 сторінок на день, то цим підтримує ті вміння, які вже є. Щоб покращити свої вміння, потрібно читати більше цієї норми.

15:25 08.09.2023

6 вересня – Всесвітній день читання книги

Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Діти захоплюються гаджетами, втрачають цікавість до книги. А   такі заходи надихають дітей і дорослих  більше читати і спілкуватися між собою, обговорювати, ділитися думками, враженнями. 

14:32 06.09.2023

Вшанування пам’яті воїнів

За згодою родин полеглих захисників України, у центральній частині міста встановили куби з фотопортретами Героїв-земляків, які загинули в російсько-українській війні, починаючи з 2014 року. Наразі на кубах розміщені 44 світлини загиблих бійців з Жашківської територіальної громади, а також інформація про те, де вони служили та за яких обставин віддали своє життя за волю України й майбутнє її народу. 

15:36 05.09.2023

Безпека дітей – пріоритет сьогодення

Безпека дітей під час війни є важливим питанням сьогодення. Життя в сучасних реаліях складне, як для дорослих так і для дітей, а знання з безпеки життєдіяльності є важливим його компонентом. Тому, важливо навчити підростаюче покоління алгоритму дій під час різних надзвичайних ситуацій. Саме тому 1 вересня до нас в заклад завітали фахівці ДСНС. Рятувальники розповіли дітям як не піддатись паніці під час виникнення різних надзвичайних ситуацій та нагадали порядок дій під час сигналу «Повітряна тривога», розповіли про правила безпеки життєдіяльності та наголосили на алгоритм дій при виявлені підозрілого та вибухонебезпечного предмету. По завершенню ДСНС-ники закликали учасників освітнього процесу бути відповідальними та дотримуватися всіх рекомендацій, а у випадку будь-якої надзвичайної ситуації негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101»!

08:03 04.09.2023

Перший раз у перший клас

Жовтіє листя на тополі. Летять у синяві хмарки. Відкриті навстіж двері в школі — Ідуть до школи першачки. З гілок тополь злітає листя, Кружляє й падає до ніг. Уперше діти урочисто Переступають цей поріг

15:12 01.09.2023

Замість квітів – донат на ЗСУ

Усі учасники освітнього процесу нашого закладу активно приєдналися до акції до 1 вересня «Замість квітів – донат на ЗСУ». Разом за один день ми зібрали 7 375 гривень. На ці кошти будуть придбані матеріали, необхідні для підтримки ЗСУ. Щиро дякуємо всім небайдужим. Дякуємо нашим захисникам! Нехай новий навчальний рік буде переможним!

14:32 01.09.2023

Свято Першого дзвоника!

66 вересень гостинно відкриває двері нашого закладу. На подвір’ї перед ліцеєм на урочистій лінійці зібралися першокласники, випускники та їх рідні. У першокласників розпочинається їх перший навчальний рік, де усе буде в новинку: перший дзвоник, перший урок, перша вчителька, перші досягнення на шляху до Країни Знань. Попереду їх чекає цікаве шкільне життя.

13:14 01.09.2023

Міжнародний Олімпійський день

Щорічно 23 червня відзначають Міжнародний Олімпійський день. Саме цього дня 1894 р. у Парижі на міжнародному конгресі із проблем фізичного виховання за участю 12 країн представив свою доповідь ініціатор відродження олімпійського руху барон П’єр де Кубертен. Тоді ж оголосили про створення Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) та проведення Ігор I Олімпіади в 1896 р. у Греції. У 1967 р. МОК ухвалив рішення відзначати 23 червня Міжнародний Олімпійський день.

11:56 23.06.2023

Дитячий майданчик закладу

Дитячі майданчики — це перше місце, де дитина вчиться соціальної взаємодії з однолітками й заодно розвиває словниковий запас, майстерність працювати у команді, вести переговори, а також досягати компромісів.

12:33 19.06.2023

Участь у ІІ обласному етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" «Джура»

Наш рій «Серця патріотів» Жашівського ліцею №5 взяли участь у І (міському) етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура) (середня вікова група), що відбувалася у онлайн форматі з 01 по 04.05.2023 року та здобувши перемогу взяли участь у ІІ (обласному) етапі.

13:16 14.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора