A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Про Великдень дітям

Христове Воскресіння - найжаданіше свято весни для українців. Сьогодні в умовах війни Великдень - це не лише весна, а з цим святом пов'язані надії українців на перемогу та відродження України. Кожна родина веде ретельні приготування до світлого свята.Наші першокласники теж відповідально готувалися до нього. Тиждень перед Великим днем учні на уроках цікаво і зворушливо розповідали про роль Великодня у житті людини, про традиції святкування у своїх родинах, а ще про звичаї, обряди, які зберігаються та примножуються в Україні. Особливе місце було відведено символу свята - писанці та її виготовлення. У наших предків яйце було символом весняного відродження природи, зародження життя, продовження роду. Учні знайомилися з легендами, повір'ями, віршами про крашанки; вивчали знаки і символи писанки; розмальовували паперові заготовки яєць; виготовляли мальованки, якими обдаровували одне одного. Вчилися правильно складати Великодній кошик. На п'ятий день діти принесли до школи пасочки, якими охоче пригощали друзів.

11:05 18.04.2023

З Воскресінням Христовим щиро вас вітаємо!

З Воскресінням Христовим щиро вас вітаємо! Жити в радості й любові від душі бажаємо! Запашною нехай буде Великодня Паска І до віку буде з вами світла Божа ласка! Хай Божа матір вас охороняє, А Дух Святий здоров'я посилає. Господь дарує Ангела з небес! — Христос воскрес! — Воістину воскрес!

14:55 14.04.2023

ВСЕУКРАЇНСЬКА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ДЕРЖАВОТВОРЧІ ПРОЦЕСИ В УКРАЇНІ: ЧЕРЕЗ ВІКИ У ХХІ СТОЛІТТЯ»

5 квітня 2023 року в режимі онлайн відбулася  VІIІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Організаторами заходу був Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

18:01 13.04.2023

Поезії наших учнів

«У мене лише одне бажання - Перемога України.  Я хочу бачити мирну країну, щасливих людей, які не ховаються від бомб, шахедів та не чекають відбою тривоги. У світі є лише одна країна, де дихається легко і вільно, сонечко світить яскравіше і розкішно цвіте бузок. Це земля  батьків, край мого дитинства, де завжди відчуваєш себе вдома – моя Україна!» -  ці бажання учень 9 класу нашого ліцею Павло Морозюк висловив у своїх віршах.

12:46 12.04.2023

МІЖРЕГІОНАЛЬНА ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧА КОНФЕРЕНЦІЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ «ІСТОРИЧНА ПАМ’ЯТЬ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ВІЙНИ»

30 березня у м. Суми в режимі онлайн відбулася Міжрегіональна історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Історична пам’ять в умовах сучасної війни».

13:42 06.04.2023

Озелення шкільної території

Самшит-красива прикраса будь якої ділянки. До свята посадки дерев, яке в Україні відзначають 5 квітня, учні 3-го класу виявили бажання прикрасити шкільне подвір'я саме цими саджанцями. З допомогою класовода Павлюк І.Ф та працівниками ліцею, кожний з учнів мав можливість власноруч посадити декоративну рослину.   Діти дбайливо доглядатимуть за саджанцями, які зростатимуть разом з ними.

11:28 05.04.2023

Вирощування кристалів

    Природа дарує людству багатство кристалів. Це сніг, цукор, метали, ювелірні прикраси та багато інших твердих речовин. А чи можна створити кристал власноруч? Звичайно!  

13:14 31.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора