A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Всесвітній день психічного здоров’я

Міжнародна акція Всесвітній день психічного здоров’я, яка проходить 10 жовтня  заснована в 1992 році. Заходи, проведені в цей день, спрямовані на поширення знань про ефективні методи зміцнення психічного здоров’я та попередження психічних захворювань.

12:08 10.10.2023

Інклюзивне навчання

   Інклюзивне навчання передбачає створення освітнього середовища, яке б відповідало вимогам і потребам кожної особистості, незалежно від особливостей психофізичного розвитку. Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів. Це і є головним завданням інклюзії.

11:38 09.10.2023

Участь у спартакіаді Жашківської ТГ

7 жовтня на базі Жашківського ліцею №1 відбулись змагання І спартакіади з шахів та шашок, а на базі Жашківського ліцею № 2 - з настільного тенісу.  В змаганнях з шахів честь нашого закладу захищали Задорожній Сергій та Бугайчук Вікторія, з шашок - Тютюнник Олександр та Тютюнник Анюта, з настільного тенісу - Король Богдан та Добрицька  Катерина. В особистому заліку наші юнаки завоювали срібло з шахів та шашок, а в командному шахісти здобули друге місце і були нагороджені кубком та грамотами.

09:17 09.10.2023

Урок єдності

6 жовтня о 12:00 національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики та Суспільне Мовлення провели Всеукраїнський урок єдності для школярів 5-11 класів, їхніх батьків та вчителів.

15:23 06.10.2023

Урок англійської мови в 1 класі - "School tree"

Шкільне приладдя - це предмети, які ти використовуєш під час навчання, вони мають бути на кожному уроці.   Тому вихованці 1 класу разом з учителем англійської мови Гавриляк Тетяною Петрівною на уроці вивчали шкільне приладдя, за допомогою якого виготовляли "School tree".   Також  учні розвивали свої здібності за допомогою ігор: "Чи може портфель розмовляти?" та  "Естафета".    Діти слухали цікаву казку про язичок, знайомились з новими словами, а також дізналися про магічне слово "please".

15:22 06.10.2023

Вітання ветеранів педагогічної ниви

Учитель - одна з найпопулярніших і  найскладніших  професій. Адже хороший педагог повинен не тільки знати і доступно пояснювати свій предмет, а й прислухатися до думки учнів, вловлювати їхній емоційний стан, налаштовувати на позитив і досягнення мети. До всього цього, бути прикладом врівноваженої і життєрадісної людини. Саме вчитель допомагає нам знайти місце в суспільстві, обрати професію. Саме таких педагогів їхні учні люблять найбільше і пам'ятають про них навіть після того, як вони пішли  на заслужений відпочинок. День вчителя - це гарний привід сказати величезне "Спасибі" своїм колишнім педагогам,   подарувати квіти та обійми.

12:21 02.10.2023

День захисників і захисниць

  У 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято в Україні відзначається на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

08:10 01.10.2023

Виготовлення лепбуку "Козацькому роду нема переводу"

Нова українська школа вимагає від сучасного педагога нових підходів до навчання дітей, нових форм і методів роботи, нестандартної подачі навчального матеріалу. Одним з ефективних, цікавих, новітніх методів організації освітньої діяльності  є лепбук. В переддень  Дня козака здобувачі освіти 5 класу  під керівництвом класного керівника Приймак С.В. та асистента вчителя Коломієць Р.Й.,  виготовили лепбук «Козацькому роду нема переводу». Діти познайомилися з  козаками, козацьким одягом, козацьким знаряддям. У глибині душі кожного українця живе козак: воїн, який нічого не боїться і за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.

14:00 29.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора