A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

День рідної мови

Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. Вона є найсильнішим інструментом збереження і розвитку нашого матеріального й духовного спадку.

12:02 21.02.2023

Небесна Сотня - герої нашого часу

20 лютого 2023 року бібліотекарем закладу було проведено урок-реквієм "Небесна Сотня - герої нашого часу" для учнів 7 класу. Бібліотекар ознайомила школярів із історичним та суспільним значенням Революції гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розповіла про подвиги героїв,  українських захисників і тих, які полягли, і тих, які сьогодні із зброєю в руках захищають суверенітет України. В своїй розповіді Люба Василівна відзначила, що героями Небесної Сотні пишається весь український народ, бо в їхніх серцях палав невгасимий вогонь любові до рідного краю та велика віра в краще майбутнє. Герої Небесної Сотні пішли у вічність! Пам'ятаймо про них! Майдан став символом мужності, високого патріотизму і нескореності духу українського народу. За ті ідеали, за які боролися мирні  демонстранти, сьогодні українці проливають кров на Донбасі, протистоячи російсько-терористичним військам. Сьогодні ми мріємо про той день, коли на нашій землі нарешті настане мир і спокій, коли всі ми будем відбудовувати державу, про яку мріяли полеглі на Майдані й в якій вони хотіли жити. Також цього дня у шкільній бібліотеці було оформлено тематичну поличку та виставку книг присвячену пам'яті загиблих героїв «Небесної Сотні».

16:04 20.02.2023

День пам`яті героїв небесної сотні

Щорічно 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день ми вшановуємо пам'ять про тих, хто віддав своє життя під час подій Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

09:44 20.02.2023

В єдності наша сила

16 лютого одне з найважливіших свят, день, коли вшановується сила та непохитність українського народу - День єднання. Ми щодня демонструємо нашу єдність, бо тільки так можливо захистити рідних людей і всю Батьківщину!

13:26 17.02.2023

8 річниця виходу наших військ з Дебальцеве

17-18 лютого - ці дні назавжди увійдуть в історію України як ДНІ ПАМ'ЯТІ ПОЛЕГЛИХ В БОЯХ ЗА МІСТО ДЕБАЛЬЦЕВЕ... Місто Дебальцеве, важливий транспортний вузол, було окуповане бойовиками у 2015 році. Гостра фаза протистояння за Дебальцеве тривала з 25 січня до 18 лютого 2015 року.

13:25 17.02.2023

Стрітення

У першому класі 15 лютого відбувся квест до свята Стрітення.

12:16 15.02.2023

Математична гра до Дня святого Валентина

Усім відомо, що 14 лютого майже весь світ святкує День святого Валентина. Це свято, яке стосується кожного, адже нема такої людини, яка б не любила. Любити – це прекрасне почуття, без якого, життя не було б таким яскравим. У Валентинів день стало доброю традицією дарувати один одному валентинки та листівки, які символізують симпатію або освідчення в коханні. Сьогодні на уроці математики п’ятикласники разом з вчителем Приймак Світланою Вікторівною дізналися з чого все почалося, нові факти про свято кохання та перевірили свої знання з математики. Захід був проведений у вигляді змагання, на якому учні розвивали логічне мислення, кмітливість, винахідливість; розвивали творчий інтерес до математики; розширили знання про День святого Валентина; виховували добрі взаємовідносини.

15:24 14.02.2023

ВАЛЕНТИНКА ДЛЯ ЗАХИСНИКА

У долонях гарячих тримаєм, Ніжне серце даруєм своє. Для усіх, хто нас захищає, Усі  сили свої віддає.

09:13 14.02.2023

У єдності – сила!

Національно- патріотичне виховання-- це комплексна система та цілеспрямована діяльність освітніх закладів та інших соціальних інституцій щодо формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності, любові до Батьківщини,турботи про благо свого народу, готовності до виконання громадського та конституційного обов'язку із захисту національних інтересів, цілісності, незалежності України, сприяння становленню її як правової, демократичної,соціальної держави. Заходи з патріотичного виховання є регулярними і у нашому ліцеї. 9-го лютого учні 7-го класу разом із класним керівником Ковалик В. С. провели онлайн годину спілкування на тему «У єдності – сила!», на якій виготовили патріотичні браслети. Таке нетрадиційне спілкування розкрило творчі здібності кожної дитини та об'єднало класний колектив.

16:27 09.02.2023

День безпечного Інтернету 2023 (Safer Internet Day)

 Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Наприклад, 11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

13:44 07.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора