A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Я люблю тварин

 Я люблю тварин, а як їх не любити? Вони всі милі та гарні. Домашні тварини знімають стрес, якщо раптом щось сталося, радіють щиро, часто бувають смішні.    А дикі тварини - це краса, грація, міць. Це частина живого на Землі.

14:48 06.02.2023

Виготовлення окопних свічок

Війна змусила подорослішати наших дітей. Кожен намагається долучитись до перемоги, допомоги Збройним Силам, переселенцям, дітям, що постраждали від війни. Так учні 8 класу разом з класним керівником Кривенко Т.В. вирішили виготовити окопні свічки, які стануть в нагоді нашим захисникам.

13:47 03.02.2023

Мій настрій

Кожна дитина – маленька особистість …

14:55 02.02.2023

Як працює око?

Вивчаючи тему «Як працює око?» , учні 4 класу досліджували його будову та основні функції. З’ясовували, що впливає на здоров'я очей та як дбати про зір. Дізналися багато нових і цікавих фактів про цей орган чуття. А найцікавішим було створювати модель ока із забарвленням своєї мрії у техніці «орігамі».

14:54 02.02.2023

Міжнародний день десерту

1 лютого кожного року світ відзначає цікаве та смачне свято - Міжнародний день десерту. Подія не є офіційною, проте набирає значну популярність. Учні 10 класу разом із класним керівником з нагоди свята провели нетрадиційну годину спілкування. Діти разом із рідними приготували смачні десерти, випічку. Спілкування у такій формі розкрило кожну дитину з різних сторін, покращило комунікабельність учнів, згуртувало класний колектив. У важкий час сьогодення такі заходи є важливими для співпраці та взаємодії один з одним. 

14:52 01.02.2023

Диплом переможця "Чарівна осінь"

Кожна пора року неймовірна. Українська зима зачаровує своїми тонкими морозними візерунками на вікнах; весна вабить різноманітністю фарб та квітів; літо огортає своїм теплом, даруючи найкращі спогади. Проте немає нічого прекраснішого за українську осінь. Наша осінь приходить неквапливо. Вона зазирає у вікна вересневим вітерцем, щебече пізніми пташками мелодії природи та встилає землю золотою ковдрою. Українська осінь різноманітна, чаруюча, захоплююча і така прекрасна. Українська осінь це про прогулянки під легким дощиком, це про пробіжки у лісі серед мокрих дерев, це про калюжі, що віддзеркалюють синє небо. А ще українська осінь — про перемогу. Щодня, крок за кроком наші захисники звільняють рідну Батьківщину від загарбників, наближаючи нашу Перемогу. Учень нашого ліцею Андронов Владислав взяв участь у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Чарівна осінь» та отримав Диплом переможця за ІІ місце від освітнього порталу «Алаба». Основна ціль конкурсу - сприяння творчого розвитку дітей навіть у такі буремні часи, а також заохочення юних митців поділитися зі світом своїм баченням чарівної української осені.

11:07 01.02.2023

27 січня - Міжнародний день пам'яті Голокосту

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин, породжене ненавистю і фанатизмом, затятим расизмом і принизливими забобонами, які панували тоді в фашистської Німеччини – не повинно повторитися.

10:33 27.01.2023

Чи може відоме стати невідомим?

На уроці ЯДС,  вивчаючи  тему "Чи може відоме стати невідомим?" учні 3 класу здійснювали віртуальну мандрівку по Миколаївській області. Побували у Музеї суднобудування і флоту та відвідали заповідник "Єланецький степ." Переглядаючи відео про Єланецький степ, діти дізналися, що Єгер цього степу частує відвідувачів трав'янистим чаєм та медовим печивом. Рецепт саме цього печива розміщено на сторінці нашого підручника. Тому деякі учні, разом зі  своїми  батьками виявили бажання спекти печиво саме за цим рецептом. Діти отримали неабиякі враження від проведення такого заняття, ділячись із нами власними світлинами та емоціями.

09:49 27.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора