A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

ТУРИСТСЬКО-КРАЄЗНАВЧА ВІКТОРИНА «ТУРИСТИЧНИМИ СТЕЖАМИ УКРАЇНИ»

Протягом 6-12 лютого 2023 року Черкаським обласним центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді ЧОДА була проведена вікторина «Туристськими стежками України» Приємно відзначити, що в ній взяли участь учениці нашого ліцею – Лановенко Діана (10 клас), Якобчук Сніжана (11 клас) та Присяжнюк Ірина (11 клас).

13:48 02.03.2023

Долікарська допомога

1 березня медичною сестрою закладу було проведено практичне заняття з долікарської допомоги.  Учні 8 класу дізналися, як правильно надавати першу допомогу при ударах, розтягненнях та більш серйозних травмах, ознайомилися  зі способами визначення стану потерпілого в надзвичайній ситуації, систематизували  знання про правила надання першої допомоги при НС; розвинули здоров'язбережувальні компетенції, навички надання першої допомоги потерпілому; виховували  впевненість у своїх діях, відповідальність за прийняті рішення.

15:09 01.03.2023

Конкурс "Барви слова"

21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, у Комунальному закладі «Уманський гуманітарно-педагогічний коледж ім.Т.Г.Шевченка Черкаської обласної ради" відбувся ХІ регіональний конкурс читців-декламаторів «Барви слова», метою якого є популяризація українського слова в різножанрових творах, формування високої духовності молодого покоління, підтримка талановитої молоді, співпраця між закладами загальної середньої освіти та навчальними закладами вищих рівнів.

14:01 01.03.2023

Настільна гра для дітей "Happy Paw"

Учні третього класу отримали в подарунок пізнавальну та захоплюючу настільну гру для дітей "Happy Paw". Дітям гра дуже сподобалась. Граючи в цю гру, вони в цікавій формі дізнаються про особливості догляду за собаками, правил вигулювання чотирилапого друга. А також з можливими наслідками неправильної поведінки з чотирилапими. Під час проходження гри вони ніби перевтілюються у справжнього господаря пса-бешкетника.

09:19 28.02.2023

21 лютого -День рідної мови

Кожен народ пишається тим, що він має свою державу, свою мову, волю і життя у своїй країні. Кожен народ - патріот своєї країни, він любить її, поважає її закон і бореться за її незалежність і волю. Прикладом цього є наш незламний український народ, наші воїни, які незламно борються за нашу свободу. Україна… Рідний край… Рідна мова… Скільки почуттів з’єдналося в цих словах, скільки ніжності, любові та ласки! Що може бути для людини дорожчим за рідну мову? І хоч як не глумились із нашої мови, принижували і забороняли, не хотіли слухати і чути її мелодику звучання, а сьогодні вона відроджується. Вона не замовкає із вуст патріотів рідного слова, звучить в народних піснях, бо люди бережуть її, як перлину, щоб говорити нею на повний голос. Яка ж вона чиста, гарна, багата і мелодійна, наша українська мова. Сьогодні в цьому переконалися учні 3 класу. На чолі з класоводом Павлюк І.Ф. вони приймали участь у виховному заході, присвяченому нашій рідній мові «Наша мова солов’ їна.» Діти із задоволенням декламували вірші різних письменників, присвячених нашій рідній мові, розгадували мовні загадки, працювали в групах над прислів’ями про мову, пояснювали їхній зміст, дізнавались про справжню скарбницю українського народу- фразеологізми. Вони допомагають зробити нашу мову яскравішою, дотепнішою, та цікавішою. Метою проведення такого заходу є: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати розуміння того, що українська мова- наш скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна, як держава; розширювати знання про красу і багатство української мови, ознайомити дітей з українськими обрядами і звичаями, пробудити почуття національної гідності; виховувати глибокі почуття любові до рідної мови, рідного краю, його традицій, бажання берегти свою національну культуру, розмовляти рідною мовою, бути патріотами своєї держави.

16:51 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора