A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Психологічна хвилинка "Дитина – це майбутнє"

Дітей треба вчити тому, що стане їм у нагоді, коли вони виростуть.         Фізичні та психологічні (емоційні) стани людини взаємопов'язані між собою, і тому активно взаємовпливають один на одного. У кожної людини під час вразливих,  напружених емоційних станів змінюються різні аспекти, навіть може змінитися міміка, темп мовлення, з'являється метушливість, змінюється дихання, пульс, тощо. Регулярне виконання комплексу різноманітних фізичних та психологічних вправ допомагає дитині стати  більш спокійною, врівноваженою, а також дозволяє краще зрозуміти свої почуття. В результаті кожен навчається володіти собою, контролювати свої емоції і дії, справляєтися зі стресом та його наслідками.       Саме тому практичним психологом закладу Сміщенко С. С. разом з учнями 2 класу було виконано ряд розвантажувальних вправ, дихальних технік тощо. Однією з цікавих та незвичних завдань стала вправа "Навпаки", котра допомогла школярам концентрувати увагу, злагоджено виконувати інструкцію, переключатися  та розрізняти правий та лівий бік. Активно виконали руханку "Трикутний ковпак", повторили ряд дихальних вправ.      Такі заняття допомогають вихованцям сформувати уявлення про важливі аспекти безпечної поведінки. А також  навчили, як правильно виходити з стресових станів.  Діти отримали мінімальні, важливі на сьогодні ресурси. Відпрацювали правила щоденних дій та ритуалів для особистої безпеки та емоційного спокою. Навчалися практично використовувати набуті навички. 

09:19 30.03.2023

Досягнення президента учнівського самоврядування Андрікевича Артура

Президент учнівського самоврядування Андрікевич Артур, учень 7 класу, нашого ліцею є не тільки активним учасником шкільного життя, а й учасником різних Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Ще торік він поставив собі ціль досягти вагомих результатів у виконавчій майстерності й активно брав участь у конкурсах різних рівнів, Цьогоріч юний гармоніст лише за останній місяць учасник і переможець восьми мистецьких конкурсів.

09:43 28.03.2023

Психологічна хвилинка 1 клас

Однією з характеристик психологічного здоров'я учня є психологічний комфорт, сприятливі психологічні умови освітнього процесу, де особистість учня має можливість різнобічно розвиватися.

15:00 24.03.2023

Фрукти на нашому столі

Фрукти -це природне джерело вітамінів, корисних речовин, тому їх ми повинні вживати кожного дня.    У фруктах міститься багато всього, що потрібно організму. Це мінерали, клітковина, а також важливі антиоксиданти та фітохімічні речовини. Вони допомагають зміцнити вашу імунну систему. Фрукти зміцнюють організм, допомагають  знизити ожиріння, підтримати здорову вагу, знизити рівень холестерину і артеріальний тиск.    Саме тому учні 2 класу разом з вчителем англійської мови Гавриляк Т.П. прослухали цікавий урок "Фрукти". Школярі вивчали вірш до даної теми, розгадували загадки та виконували різні цікаві завдання.    Даний урок розширює кругозір учнів, розвиває фонематичний слух, виховує культуру спілкування, розуміння важливості оволодіння англійською мови, формує навички усного мовлення.

11:00 24.03.2023

Всесвітній день казки

Завдяки казці дитина пізнає світ не лише розумом, а й серцем. В.Сухомлинський

16:57 20.03.2023

Ліна Костенко

Ліна Костенко – шістдесятниця, поетеса епохи, безумовна класикиня, “залізна леді”, “совість нації”, “моральний авторитет”, безстрашна та безкомпромісна, лауреатка Шевченківської премії – 19 березня відзначала 93-ий День народження! Учитель української мови і літератури Задорожня Вікторія Василівна разом із учнями 7 класу долучилися до флешмобу, підготували відео декламуючи поезії поетеси. 

16:11 20.03.2023

ПОЕЗІЯ – ЦЕ ЗАВЖДИ НЕПОВТОРНІСТЬ, ЯКИЙСЬ БЕЗСМЕРТНИЙ ДОТИК ДО ДУШІ

У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ ЯК НЕ ПРИГАДАТИ ТВОРЧІСТЬ СЛАВЕТНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПОЕТЕСИ ЛІНИ ВАСИЛІВНИ КОСТЕНКО, ЯКА 19 БЕРЕЗНЯ ВІДМІТИЛА СВІЙ 93 ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ. ВИДАТНА  ПИСЬМЕННИЦЯ-ШІСТДЕСЯТНИЦЯ ПІДТРИМУЄ КРАЯН, ПІСЛЯ ПОВНОМАСШТАБНОГО ВТОРГНЕННЯ РОСІЇ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ СВОЇМ ГНІВНИМ СЛОВОМ. ЯК І РАНІШЕ, ВОНА НАСНАЖУЄ ДУХ НАШИХ ЗАХИСНИКІВ ЗСУ ТА НЕСКОРЕНОГО НАРОДУ СВОЄЮ НАЙСИЛЬНІШОЮ ЗБРОЄЮ – ПАТРІОТИЧНИМ, ГНІВНИМ СЛОВОМ. ЇЇ ІМ'Я СТАЛО СИМВОЛОМ БЕЗУМОВНОЇ СПРАВЖНОСТІ. ЛІНА КОСТЕНКО ВРАЖАЄ ПОЕТИЧНОЮ ВІДВЕРТІСТЮ. ВОНА ЩИРО ВІДКРИВАЄ СВОЄ СЕРЦЕ ПЕРЕД ЧИТАЧЕМ; ЇЇ МАЙСТЕРНІСТЬ ПРОЯВЛЯЄТЬСЯ У ЗОБРАЖЕННІ ТРАГІЧНОЇ ПРАВДИ ВІЙНИ.  «МІЙ ПЕРШИЙ ВІРШ НАПИСАНИЙ В ОКОПІ» - ЦЕ ОДИН З РАННІХ ЇЇ ТВОРІВ, І ВІН СПОВНЕНИЙ ВАЖКИХ ПЕРЕЖИВАНЬ І ЗГАДОК ПРО ЖАХЛИВІ КАРТИНИ, ЩО РОЗГОРТАЛИСЬ ПЕРЕД ДИТЯЧИМИ ОЧИМА. КОЛИ НА ЧИЮСЬ ЗЕМЛЮ ПРИХОДИТЬ ВІЙНА, ЖИТТЯ ЛЮДЕЙ ВЖЕ НЕ МОЖЕ БУТИ ЗВИЧАЙНИМ. ТІ, КОГО ВОНА НЕ ВБИВАЄ, БАЧАТЬ НАВКОЛО СЕБЕ СПРАВЖНІЙ КОШМАР, А СВІТ ВИДАЄТЬСЯ СІРИМ І ПОХМУРИМ, БО ЗАНАДТО БАГАТО СТРАЖДАННЯ, БОЛЮ І СМЕРТІ. У ЦІЙ ПОЕЗІЇ ЗОБРАЖЕНО ПОЧАТОК ВІЙНИ, КОЛИ ВОНА РОБИТЬ ЛИШЕ СВОЇ ПЕРШІ КРОКИ, АЛЕ ВЖЕ НЕСЕ ВЕЛИЧЕЗНІ РУЙНУВАННЯ. А З ЧАСОМ СТАЄ ЗРОЗУМІЛО, ЩО ЛЮДИ СТРАЖДАЮТЬ НЕ ЛИШЕ ЧЕРЕЗ САМІ БОЙОВІ ДІЇ, А ЩЕ Й ЧЕРЕЗ СПОГАДИ ПРО НИХ, ЯКІ ПОТІМ ПЕРЕСЛІДУЮТЬ БАГАТЬОХ ДО КІНЦЯ ЖИТТЯ.

13:15 20.03.2023

19 березня - день народження Ліни Костенко

19 березня, цієї неділі, українці вітали з днем народження геніальну письменницю, одну з найвідоміших українок сучасності, яку називають «голосом народу», «честю і совістю нашої епохи», — Ліну Костенко.

13:03 20.03.2023

Інтернет очима дітей

З кожним роком кількість користувачів  мережею Інтернет зростає. Інтернет-технології вже стали невід’ємною частиною сьогодення. До того ж в умовах дистанційного та змішаного навчання Інтернет став потужним та незамінним засобом навчання та роботи. Інформаційна безпека стосується кожного окремо та держави в цілому. Проте обізнаність учнів, а також частини дорослих щодо безпеки й культури спілкування в кіберпросторі залишається на  низькому рівні . Нам потрібно розуміти, що через відсутність достатнього досвіду діти ще не можуть повноцінно оцінювати рівень достовірності та безпеки інформації, яка знаходиться в Інтернет просторі. Адже поведінка у мережі, закони, правила стосуються й Інтернету, тому що це публічне місце. Працюючи в онлайні, слід навчитися дотримуватися першочергових, основних правил  так само, як ви дотримуєтеся правил дорожнього руху.       Саме тому практичним психологом С. С. Сміщенко та педагогом соціальним В.  П. Грибом було проведено ряд занять з елементами тренінгу, заняття-дискусії, інформаційні хвилинки, бесіди тощо, під назвою "Інтернет очима дітей".        Таким чином учні пропрацьовували правила поведінки в мережі Інтернет, шукали вирішення проблемних, складних ситуацій, котрі могли виникнути при спілкуванні у соціальних мережах, виконано ряд практичних вправ, завдань для того, щоб випрацювати алгоритм  та послідовність дій, окреслити обов'язки, удосконалити вміння  та розширити знання по даній темі. Було проговорено безпечність інтернет груп, спільнот, акаунтів, розуміння поняття "онлайн-друг", виконано анкети, опитувальники.       Саме такі заняття допомогають вихованцям сформувати уявлення про важливі аспекти користування мережею Інтернет. Випрацювати алгоритм дій при виникненні ситуацій впливу шкідливої інформації. та уточнити для себе ті моменти, як і до кого звертатись коли потрапили у складні життєві обставини.

13:01 17.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора