A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Досліди - це цікаво!

Для учнів початкових класів завжди маленьке свято, коли проводяться досліди. Як добувають олію із соняшника? Над цим питанням працювали другокласники. Діти висунули три гіпотези, а потім перевірили їх дослідами. Чистили насіння соняшника, вкидали його у воду, але олії не отримали. Школярі склали аркуш паперу, поклали туди насіння та подрібнили його качалкою і побачили жирний слід. Також вчилися відшуковувати в інтернеті цікаву інформацію про виготовлення олії. Було цікаво і пізнавально. Так діти проявляють кмітливість, наполегливість, залучаючи до співпраці один одного.

10:40 25.01.2023

Україна соборна. Разом до Перемоги!

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. Це свято, яке символізує неподільність нашої держави та усвідомлення того, що в єдності – сила. 105 років тому – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути “самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу”.  Саме тому з  метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любові до України, людської гідності, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму в нашому ліцеї були проведені виховні години.  Адже нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і цілісність своєї країни. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Від 2014 року Україна бореться за територіальну цілісність і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські регіони. Але всі захоплені території обов’язково будуть звільнені і Україна буде цілісною. Соборність – мета Перемоги.

11:41 23.01.2023

Книжковий ланцюг єдності

 З нагоди державного свята Дня Соборності України, що відзначається 22 січня наш ліцей дjлучився до віртуального флешмобу «Книжковий ланцюг єдності».

15:48 20.01.2023

Педагогічна рада

13 січня 2023 р. в нашому ліцеї відбулося засідання педагогічної ради 

13:09 13.01.2023

І етап конкурсу захисту робіт учнів-членів Малої академії наук

10 січня 2023 року відбувся І етап конкурсу захисту робіт учнів-членів Малої академії наук. Від нашого закладу свою дослідницьку роботу представляв учень 10 класу Голобородько Назар Олегович (науковий керівник - учитель англійської мови Ковалик Вікторія Степанівна).

13:24 11.01.2023

Креативні плакати для закладів освіти "Спільно до навчання"

За підтримки Міністерства освіти і науки України Громадська спілка «Освіторія» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у межах загальнонаціональної кампанії «Спільно до навчання» розробила серію креативних плакатів для закладів освіти.  Наш ліцей продовжує співпрацювати з громадською спілкою та  щиро дякує за  ці яскраві постери . Адже вони допоможуть вчителям, учням та їхнім батькам дізнатися більше про мінну безпеку , а також знайти поради щодо психологічної підтримки дітей різного віку та самопідтримки для батьків та вчителів. Крім того, постери забезпечать доступ до платформи https://osvitanow.org/ де зібрані відповіді на найпоширеніші запитання педагогів і батьків щодо навчання, здоров’  я, психологічної та соціальної підтримки себе та дітей.

10:47 11.01.2023

Різдвяна коляда від учнів закладу

У зимову світлу днину Народилася дитина. Чиста-чиста, мов сльозина, Божий Син, свята зернина. І донині нам сія Вифлиємськая зоря.

14:05 05.01.2023

Миколай про Тебе не забуде!

   Кожного року, 19 грудня, ми святкуємо улюблене всіма свято  - День Святого Миколая. Це дивовижне свято милосердя, щедрості і любові до оточуючих.

09:19 05.01.2023

Заклад освіти – учасник програми «Google for Education

У межах програми «Google Digital Tools for Education/Цифрові інструменти Google для освіти» за підтримки Міністерства освіти і науки України та компанії «Google Україна» більш як 50% учителів нашого ліцею пройшли навчальний курс «Цифрові інструменти Google для освіти».

14:53 02.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора