A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

Гідність – це щось невидиме, але таке важливе для кожного

 21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових свят. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які стали на захист  цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її вибору. Адже гідність — це поняття моральної свідомості, яке виражає уявлення про цінність кожної людини, як особистості, а також особливе моральне ставлення людини до самої себе і ставлення до неї з боку суспільства, в якому визнається цінність особистості. 

15:16 21.11.2023

Віртуальна виставка до Дня Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, адже саме в цей день найбільше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша країна має справжніх Героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.

11:38 21.11.2023

Всесвітній день дитини

20 листопада в усьому світі щорічно святкують Всесвітній день  дитини. Це свято відзначається, як день світового братерства і взаєморозуміння  дітей, день  підтримки  діяльності,  спрямованої  на  забезпечення благополуччя  дітей в усьому світі. Саме у цей день- 20 листопада 1959 року  Генеральна Асамблея ухвалила Декларацію прав дитини, а 20 листопада  1989 року- Конвенцію про права дитини. Цей день  покликаний, щоб ще раз привернути увагу суспільства до проблеми  захисту  дітей  та розвитку середовища,  дружнього по відношенню до малечі у всьому світі.    Наші діти потребуючи великої уваги  з боку  батьків, рідних, вчителів. Найдорожчими людьми для них є їхні батьки. Від яких вони  потребують любові, поваги, взаєморозуміння,  підтримки. Прагнуть того, щоб батьки проводили з ними більше часу.   І всього лише декілька  хвилин, які були приділені  дитині, розправляють  їй крила, придають  впевненості в собі.  Тому з учнями 4 класу та їхніми батьками проведено флешмоб "Ми щасливі разом!" Цим хотіли довести, наскільки діти раді проводити час зі своїми батьками. Адже щасливе дитинство може бути тільки в тих дітей, які живуть у щасливих сім'ях.

12:30 20.11.2023

Толерантність - це вартість, яку ми повинні передавати майбутнім поколінням

16 листопада відзначається Міжнародний день толерантності, запроваджений у зв’язку із ухваленням ЮНЕСКО у 1995 році Декларації принципів терпимості, в основу якої закладено положення, проголошені в Загальній декларації прав людини. Толерантність – це повага до людської індивідуальності, визнання прав і свобод людини та громадянина, прийняття та  розуміння різноманіття культур та форм самовираження.

14:48 16.11.2023

Міжнародний день толерантності

16 листопада 2023 року в другому класі цікаво та змістовно пройшла година спілкування до Міжнародного дня толерантності. На ній діти ознайомилися з цим поняттям та його змістом: терпимість, повага, любов, доброта тощо. Учні робили толерантні  зауваження, приємні компліменти, виготовили "Квітку толерантності", на пелюстках якої засіяні риси толерантної людини, та "Планету толерантності", де мешканці живуть у мирі та злагоді. 

11:59 16.11.2023

Всесвітній день добра

Доброта – це міжнародна мова, яку люди однаково добре розуміють в усьому світі, але, на жаль не всі і не завжди розмовляють нею. 13 листопада ми святкуємо Всесвітній день добра. 

15:55 13.11.2023

Витинанка "Дерево життя"

Дерево життя – це найголовніший символ рослинного світу майже у всіх народів планети. В українців воно існує практично у всіх видах мистецтва, зокрема широко оспівується в колядках, де йому надають надзвичайного значення у створенні світу й інших важливих Божих і людських справах. Сьогодні на занятті гуртка вихованці опановували поняття про мистецтво витинанки, яке прийшло до нас із далекої давнини; вчились практичних навичок виготовлення художніх творів із паперу;створювали декоративну композицію «Дерево життя» у техніці витинанки. Це заняття посприяло розвитку в дітей інтересу до українського декоративно-ужиткового мистецтва,виховуванню зацікавленості у пізнанні багатогранної культури нашого народу.

14:25 09.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора