A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський опорний ліцей №5
Жашківської міської ради Черкаської області Уманського району

Новини

Дата: від до Скинути

З Днем Збройних Сил України — Дякуємо за захист!

6 грудня ми відзначаємо День Збройних Сил України. Це свято тих, хто просто зараз боронить нашу країну від підступного ворога. Свято тих, завдяки кому ми можемо жити, працювати, почуватися в безпеці.

10:01 06.12.2023

Я маю право жити в світі без насильства

 В рамках акції "16 днів проти насильства" було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Я маю право жити в світі без насильства". Під час уроку класний керівник Кривенко Т. В. ознайомила учнів з інформацією про дану акцію. Педагог соціальний Гриб В. П. нагадав учням про види насильства, правові аспекти, відповідальність та на прикладі поданих ситуацій разом з школярами обґрунтували шляхи вирішення проблемних ситуацій. Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. було проведено анкетування  та практичні вправи, такі як: "Алгоритм дій", фізкутхвилинка. На завершення учні прослухали та обговорили тематичні притчі.

15:44 05.12.2023

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ВОЛОНТЕРА

5 грудня Міжнародний день волонтерів .Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

15:12 05.12.2023

Зупинімо насилля разом!

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

08:40 05.12.2023

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 «Всесвітній день боротьби зі СНІДом» вперше проголосили 1-го грудня 1988 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширенню обміну інформацією по ВІЛ/СНІДу. Цей день служить  зміцненню організованих зусиль по боротьбі з пандемією Віл-інфекції і СНІДу, що поширюється по всіх регіонах світу.

16:18 01.12.2023

«Казки Погорєлова» – навчально виховний проєкт дитячого розвитку

«Казки Погорєлова» – навчально виховний проєкт дитячого розвитку від українського письменника Євгена Погорєлова. Метою проєкту є всебічний розвиток дітей за допомогою повчальних історій, ігрових методик та технологій.

13:54 30.11.2023

Міжнародний день домашніх тварин

30 листопада у світі відзначають Міжнародний день домашніх тварин. Цей день нагадує нам про те, що приручених звіряток необхідно кожній людині сприймати виключно як друзів, підопічних, членів своєї сім'ї, але зовсім і категорично не як об'єкт розваг. Сьогодні другокласники не можуть уявити свого життя без веселого собачки чи поважного котика. На ранковій зустрічі діти розповідали про свого улюбленця, як доглядають, як балують, як розуміють їх. Слухали цікаві факти та історії про "братів наших менших", провели пізнавальну вікторину, виготовили аплікації чотирилапих друзів. В цей день прекрасна нагода нагадати домашнім тваринам про свою любов та турботу. Адже наші вихованці часто замінюють своєму господарю близьку людину, рятують від самотності та смутку, знімають стрес, а іноді й захищають від ворогів.

13:26 30.11.2023

Вистояли на Майдані - переможемо у війні

21 листопада в Україні - День Гідності та Свободи. В цей день ми вшановуємо тих, хто  не тільки своїми справами, а й втраченим життям продемонстрував бажання жити у вільній та демократичній державі. Учитель історії Сліпенко Г.В. з учнями 11 класу провела урок  "Вистояли на Майдані - переможемо у війні". Учні дізналися про події Революції на граніті, далекого 1990 року, Помаранчеву революцію 2004 року та про події, які відбулися в країні, в столиці - Києві у 2013-2014 роках. Учні розширили свої знання про революцію Гідності та Свободи, обговорили цінності, які відстоювали учасники революції, та за які,  сьогодні воюють захисники і захисниці у російсько-українській війні.

16:11 21.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора